15.6 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Hofstede MX team sluit het NK seizoen af in Valkenswaard

Hofstede MX team sluit het NK seizoen af in Valkenswaard

Het Hofstede MX team heeft het Nederlands Kampioenschap afgelopen zondag afgesloten op het Eurocircuit in Valkenswaard. Sinds lange tijd mocht er op het voormalige Grand Prix circuit weer een wedstrijd gereden worden. De opkomst voor de wedstrijd was groot en daarom werd er in twee groepen getraind. Het liep aardig goed met Karl en hij wist in zijn groep een dertiende tijd neer te zetten.

In de eerste manche pakte Karl geen goede start en ook ging het in de eerste paar ronden moeizaam. Daarna begon het beter te gaan. Toch was het tempo te laag om er meer uit te kunnen halen dan een achtentwintigste plaats.

Karl zat er bij de start van de tweede manche beter bij en kon rond de vijftiende plaats. Ditmaal zat het ritme er beter in en het tempo was goed. Door een foutje in het midden van de wedstrijd verloor hij een aantal plaatsen. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog twee plaatsen terug te pakken en finishte op een zeventiende plaats.

In het dagklassement eindigde hij op een 22ste plaats en in de eindstand van het kampioenschap is hij twaalfde geworden.

Jesper had nog nooit op deze baan gereden. De tijdtraining begon niet super. Nadat er een rode vlag situatie was geweest, wist hij zijn tijd met drie seconden te verbeteren en sloot de sessie af als 23ste. Dit was niet voldoende voor de A groep waardoor hij de manches in de B groep moest rijden.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Al snel wist hij door te stoten naar een derde plaats. Ondanks dat het rijden lekker ging, wist hij niet meer plaatsen goed te maken en finishte op een derde plaats.

Na een goede start in de tweede manche en een fijn verlopen eerste ronde, kwam hij op een derde plaats voorbij start/finish. In de daaropvolgende ronden wist hij door te stoten naar de koppositie en gaf deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

In het dagklassement eindigde Jesper op een zevenendertigste plaats. Door een blessure miste hij dit jaar een aantal wedstrijden waardoor hij in de eindstand genoegen moest nemen met een vierendertigste plaats.

Op zaterdag zal Karl starten in de strandcross in Lemmer.

Fotocredits – Niek Kamper