15.6 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » AMBC Maiscross 2024, afsluiting van een prachtig crossjaar

AMBC Maiscross 2024, afsluiting van een prachtig crossjaar

Nog ruim een week en dan is het alweer tijd voor de Staphorster motorclub AMBC om het crossjaar 2024 af te sluiten. Dit gebeurt traditioneel met de jaarlijkse Maiscross. Zaterdag 26 oktober zullen de crossmotoren weer brullen op dezelfde locatie als vorig jaar, het maïsland ter hoogte van Leidijk 5 in Staphorst.
Vorig jaar was de eerste editie op deze locatie en dit werd, ondanks de regenachtige vrijdag, een daverend succes. We hopen dat het dit jaar nog mooier mag worden.

Vanaf 29 September kon er ingeschreven worden via de website van de AMBC en de inschrijvingen lopen voorspoedig. Nu ruim een week voor de cross hebben zich al ruim 200 deelnemers ingeschreven en zijn de dames, veteranen en hobby klassen al vol zodat hiervoor niet meer ingeschreven kan worden.

Welke klassen aan de start?
Er kan weer gestart worden in de volgende klassen:
50cc
65cc Kleine en Grote Wielen
85cc Kleine en Grote Wielen
Hobbyklasse
Damesklasse
Veteranen
MX125
MX250
MX500
Superklasse MX2
Superklasse MX1

Grote prijzenpot beschikbaar
Net zoals vorig jaar zal er door sponsoren een prachtige prijzenpot beschikbaar worden gesteld. Hierdoor kan de club voor de top drie van alle klassen, naast een mooie bokaal, een mooie geldprijs beschikbaar stellen.

De maiscross vindt zaterdag 26 oktober plaats volgens onderstaand schema:
08.00u: aanmelden
09.00u: training
11.30u: wedstrijden
17.00u: prijsuitreiking

Inschrijfgeld:
Leden AMBC: €20,-
Niet-leden: €25,-

Vooraf aanmelden is verplicht, het inschrijfgeld dient smorgens bij aanmelding voldaan te worden. Bij voorkeur gepast en contant.

De locatie is dankzij de medewerking van evenementsponsor Reparatiebedrijf Huisman uit Staphorst wederom aan de Leidijk 5 in Staphorst. Alle rijders die in het bezit zijn van een KNMV of MON licentie zijn welkom bij de maiscross.
De entree en het parkeren is gratis. Volgt u wel de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed op. De baan ligt in een landelijk gebied en de omwonenden moeten gewoon normaal bij hun woning kunnen komen. De eigen catering van de club verzorgd de inwendige mens. De AMBC heet u van harte welkom bij een prachtige afsluiting van het cross-seizoen.