14.9 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Motocrosscafé / Motocross der Azen / Sint Anthonis 15 oktober

Motocrosscafé / Motocross der Azen / Sint Anthonis 15 oktober

Na vier maanden van voorbereiding was het dinsdag 15 oktober dan zover.

Het begon allemaal met een email van de voorzitter van de Historische Kring Land van Cuijk, Joep Baltussen, om een lezing te houden over de bekende maar al ruim 40 jaar ter ziele zijnde Motocross der Azen, gehouden op het bekende circuit de Hoef in Sint Anthonis.

Daar hebben we direct ja op gezegd, omdat het precies tien jaar geleden was dat we de grootschalige Reünie Motocross der Azen hebben georganiseerd met vele vrijwilligers.

Deze lezing hebben we uitgebreid met ons netwerk om wederom een aantal echte Azen van weleer uit te nodigen (ca achttien man en één vrouw) en deze te betrekken bij de avond middels de nodige interviews.

Het evenement hebben we omgedoopt naar de naam Motocrosscafé / Thema Motocross der Azen.

Zaal Oelbroeck was al redelijk snel volgeboekt met ruim 350 aanmeldingen en we kunnen nu achteraf alleen maar terugkijken op een zeer geslaagde avond met heel veel blijde gezichten.

De geïnterviewden namen mooi de tijd om hun verhalen en herinneringen weer eens op te halen over de Motocross der Azen in Sint Tunnis.

De theaterzaal was mooi ingericht en er hing de gehele avond een fantastische sfeer met een zeer geïnteresseerd publiek.

Mede door Historische Kring Land van Cuijk, zaal Oelbroeck, Stichting Classic Motocross NL, de vele vrijwilligers en nogmaals een fantastisch publiek hebben we dit samen weten te realiseren.

Eenieder bedankt,

Namens,

Joep Baltussen

Marcel Hermans

 

Foto vlnr:
Joep Baltussen (voorzitter Historische Kring Land van Cuijk)
Henk Aarts
Nelly Harbers-Sigmans (zuster van Frans)
Joop Hoefman
Wiel van Loosbroek
Peter Herlings
Peter Willems
Henk Knuiman sr.
Peter Rietman (neef van Hennie Rietman)
Rudi Boom
Peter Schepers
Gerard Rond
Gerrit Wolsink
Sylvain Geboers
Jan Keizer
Peter van den Nieuwenhof
Peter Klomp
Marcel Hermans
Ontbrekend: Ad Lammers, Henk van Kessel