14.9 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Andrea Bonacorsi niet verder binnen Factory Yamaha

Andrea Bonacorsi niet verder binnen Factory Yamaha

Na een goed debuutseizoen in het wereldkampioenschap MXGP, waarbij Andrea Bonacorsi, tiende wist te worden in de eindstand, zal hij volgend jaar geen deel meer uitmaken van het Yamaha Factory MXGP team. Bonacorsi begon dit jaar voor het Monster Energy Yamaha Factory team in de MX2 klasse maar na vier wedstrijden stapte hij vanwege de vele blessures binnen het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team over naar de MXGP klasse.

Jago Geerts en Maxime Renaux waren beiden al na de tweede wedstrijd uitgeschakeld waardoor het team enkel Calvin Vlaanderen nog over had. Bonacorsi was dan ook zeer welkom binnen het team en reed sterk als MXGP rookie. Hij reed maar liefst achttiende top tien plaatsen bij elkaar met als hoogtepunt een vijfde plaats in Turkije.

Omdat het Monster Energy Yamaha Factory team volgend seizoen met Maxime Renaux, Calvin Vlaanderen en Jago Geerts verder zal gaan, is er voor Bonacorsi geen plaats binnen het team. Via social media bedankt Bonacorsi Yamaha voor de goede vier jaren dat hij voor hun heeft gereden. Waar hij in 2025 onder dak zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Photocredits Full Spectrum Media