14.9 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Winst voor Damien Knuiman tijdens seizoenstart CFS Frans Zandkampioenschap 2024/2025

Winst voor Damien Knuiman tijdens seizoenstart CFS Frans Zandkampioenschap 2024/2025

Na de administratieve en technische controles op vrijdag vlekkeloos doorlopen te hebben, begon zaterdagmorgen om 11.00 uur de 1,5 uur durende wedstrijd voor Damien in Berck-Sur-Mer. Damien begon de wedstrijd uitstekend door als derde te starten. Vanaf de eerste ronde kon hij de 2e positie veroveren. Hij reed kalm en strategisch in de openingsfase van de wedstrijd en zette druk op de leider in de wedstrijd. Na enkele ronden greep hij de kans om de koppositie over te nemen en wist hij meteen door een hoog tempo te rijden een gat te slaan op de achtervolgers. Ronde voor ronde bouwde hij zijn voorsprong uit.

Na 45 minuten maakte Damien een pitstop voor benzine en een nieuwe bril. Deze verliep zonder problemen en na 17 seconden stilgestaan te hebben, was hij weer onderweg. Eenmaal terug op de baan hield hij zijn tempo en voorsprong stabiel. Damien reed constant waardoor hij de race volledig onder controle had. Na 1,5 uur wedstrijd, met ruim een minuut voorsprong, kon hij de wedstrijd winnend afsluiten.

Een geweldige start van het seizoen voor Damien.

Evenals voor Damien verliepen de keuringen, van Jeremy, op vrijdag vlotjes en was hij klaar voor de eerste wedstrijd van het Franse Zandkampioenschap in Berck-Sur-Mer. Met een goed gevoel ging Jeremy op zaterdag van start voor de vrije- en aansluitende tijdtraining. Voor zondag stonden er twee kwalificatiemanches en de superfinale op het programma.

De vrije- en tijdtraining gingen lekker en een top 10 plaats had er zeker in gezeten. De tijdwaarneming miste Jeremy zijn transpondersignaal, daardoor stond hij als 170 rijder op de lijst. We hebben gelijk bij de organisatie verhaal gehaald en deze hebben de uitslag herzien. Niet zoals gehoopt een top 10 klassering, maar er werd hem een 23e tijd toegewezen.

Jeremy begon de zondag met een redelijk goede start in de eerste manche. Hij vond al snel zijn ritme op het zanderige parcours en wist een sterke, solide race te rijden. Na 20 minuten wedstrijd is hij op een mooie 5e plaats geëindigd. Een resultaat waarmee hij tevreden was en gelijk haalde voor zijn 23e toegewezen startpositie.

In de tweede manche had Jeremy een nog betere start en wist hij zijn tempo goed vast te houden, hoewel hij een iets behoudendere strategie koos om energie te sparen voor de superfinale. Hij reed consistent en veilig zonder grote risico’s. Dit leverde hem uiteindelijk een 6e plaats op, waardoor hij goed gepositioneerd werd voor de superfinale. Hij mocht de laatste race van de dag op een 11e startpositie beginnen.

In de superfinale waar het klassement van de dag naar opgemaakt werd begon Jeremy goed aan de wedstrijd. Toen hij vanaf de start rond de 9e plaats uit de eerste bocht kwam begon hij enthousiast aan de race. Helaas kwam hij kort daarna hard tien val, waardoor hij terugviel tot buiten de top 30. Ondanks deze tegenslag vocht Jeremy zich keurig terug in de wedstrijd en wist zich na 30 minuten op te werken naar een 18e plaats. Dit viel niet mee vanwege de korte duur van de wedstrijd, de zwaarte van de baan en de vele achterblijvers. Helaas niet de uitslag waar hij op hoopte maar wederom veel geleerd en zonder blessure naar huis.

Hij weet nu waar hij aan moet werken en kijkt hij uit naar de volgende CFS-wedstrijd. Deze staat over twee weken op het programma en zal een 2,5 uur durende race zijn in het Franse Loon-Plage. Komend weekend zullen de jongens op zaterdag de strandrace in Lemmer rijden. Een mooie en goede voorbereiding op de wedstrijden die eraan zitten te komen in Frankrijk.