Motocrossplanet
Home » Verslag finale Bonenberg Cup

Verslag finale Bonenberg Cup

Zaterdag 12 oktober was alweer de laatste wedstrijd van Bonenberg Cup seizoen 2024. We waren te gast bij MC Volgas. De baan lag er goed bij en het weer was erg mooi. We begonnen ’s morgens met de tijdtraining met 12 cuprijders.

De kopstart van de eerste manche was voor Igor Doorneweerd. Hij werd gevolgd door Wesley Jordens en Denzell Minnen. De kopgroep bestond een paar ronden uit Igor, gevolgd door Joep van Zuilen, Denzell, Wesley en Milan van den Berg. Na 2 ronden kwam Joep ten val. Milan nam zijn plek in. Een paar ronden later wist Milan ook Igor voorbij te gaan en de leiding over te nemen. Na Milan en Igor volgden Joep en Wesley in de uitslag van de eerste manche.

In de tweede manche was het Wesley die de kopstart pakte. Hij werd gevolgd door Jamie Abels, Igor en Milan. De kopgroep bleef dicht bij elkaar. Milan reed snel naar voren en wist de koppositie over te nemen van Wesley. Milan bleef de snelste en Wesley volgde met Igor aan zijn achterwiel. Op de valreep wist Igor Wesley nog te passeren. Skye Bosch had pech. Zij heeft bijna alle wedstrijden van het seizoen netjes uitgereden en juist in de allerlaatste manche viel ze uit.

Het dagresultaat:
1. Milan van den Berg
2. Igor Doorneweerd
3. Wesley Jordens

Met dit eindresultaat werd Igor Doorneweerd de verdiende kampioen van de Bonenberg Cup die dit jaar voor de 25e keer werd verreden.