Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel vijfde in het Nederlands Kampioenschap 250

Robin van Oldeniel vijfde in het Nederlands Kampioenschap 250

Robin van Oldeniel is in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap 250 op een vijfde plaats geëindigd. Van Oldeniel eindigde afgelopen zondag tijdens de laatste wedstrijd in Valkenswaard op een zevende plaats en dit was voldoende om de vijfde plaats in de eindstand veilig te stellen.

De opkomst was groot en daardoor werd er in twee groepen getraind. In zijn groep wist Robin een zevende tijd op de klok te zetten. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Door een stuurfout belandde hij tijdens de eerste ronde in de wal en verloor veel plaatsen. Rond de vijftiende plaats kwam hij uit de eerste ronde. Omdat het rijden wat moeizaam ging, had hij het moeilijk om plaatsen winst te boeken en finishte op een elfde plaats.

In de tweede manche pakte Robin een slechte start en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Hij had zo’n twee ronden nodig voordat hij in het juiste ritme kwam maar daarna ging het lekker en wist hij op een zevende plaats over de finish te komen.

Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement en werd hiermee vijfde in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap.

Berjn Eckelboom kwam aan de start bij de clubwedstrijd in Staphorst. In de tijdtraining ging het lekker en wist hij in de slotfase de snelste tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche kwam hij op een derde plaats uit de start. Gedurende de wedstrijd kon hij het hoge tempo van de superklasse goed vast houden en eindigde op een tweede plaats van de 500 klasse.

Ook in de tweede manche pakte Berjn een goede start. Hij had een goed ritme in handen en wist op een derde plaats over de finish te komen. In het dagklassement eindigde Berjn op een tweede plaats en is hiermee klaar voor de strandcross van Lemmer van aanstaande zaterdag!