Motocrossplanet
Home » RYAN VAN HOVE DEBUTEERT IN DE CCS 2024

RYAN VAN HOVE DEBUTEERT IN DE CCS 2024

Het is al een poos geleden dat we U nog op de hoogte hielden van de prestaties van Ryan Van Hove. De rijder uit Zele, afkomstig uit Zeeland is afgelopen weekeinde aan zijn CCS – Courses Sur Sable – seizoen begonnen. Deze competitie spreidt zich uit over gans Frankrijk, en eindigt met de Enduropale, beter bekend als Le Touquet.

Ryan die zijn seizoen voorbereidde in de MCLB-crossen start in de klasse Juniores. Die rijden meestal al op zaterdag. In de start van zijn wedstrijd werd Ryan gehinderd door een valpartij voor hem. Hij zette een puike eerste ronde naar en kwam als achtste door. Maar hij moest die plek prijs geven om die een ronde verder te heroveren. Daar  moest hij het een aantal ronden mee stellen, maar eens over halfweg veroverde hij eerst de zevende en vervolgens de zesde plaats. Er zat meer in, maar dan kwam Ryan ten val en verloor hierbij een dikke minuut ten opzichte van zijn normale rondetijden. Hij bleef gelukkig achtste en kon die plaats vast houden tot aan de finish, na anderhalf uur wedstrijd. De race werd overigens gewonnen door Damien Knuiman voor Paolo Maschio, de nummers een ent wee van vorig jaar.

Over goed anderhalve week wacht al de tweede race van het seizoen op de gekende omloop van Loon-Plage. Veel Vlamingen kennen de baan aan de ferry Terminal van Duinkerken. Het is geen half uurtje rijden vanaf De Panne.