14.4 C
Amsterdam
6 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Volle bak bij Strandcross Zoutelande op 12 oktober: kom jij ook?

Volle bak bij Strandcross Zoutelande op 12 oktober: kom jij ook?

Volgend weekend is het zover: de 14e Strandcross Zoutelande, georganiseerd op zaterdag 12 oktober. Met veel deelnemers en een prima weersverwachting belooft het evenement opnieuw een spektakel te worden. Zorg dat jij erbij bent!

Voorlopig zullen zo’n 120 deelnemers, verspreid over de klassen 125cc, 250cc, 500cc, Veteranen en Vrijetijdsrijders, achter het startelastiek verschijnen. Wat hen te wachten staat, is een uitdagende dag in het fijne Zeeuwse zand.

Wedstrijdschema
Nadat iedereen een tijdtraining achter de kiezen heeft gehad, beginnen om 14.00 uur de wedstrijden. Iedereen rijdt twee manches, al rijden de Vrijetijdsrijders in twee groepen waarbij een A-finale de dagwinnaar beslist. Wie zich in de eerste manche niet bij de beste 15 rijders kwalificeert, kan via de B-finale alsnog een plekje bemachtigen voor de A-finale.

Vorig jaar was Mike Bolink de gevierde man in het Zeeuwse zand. In de laatste ronde van de tweede manche passeerde hij Jordan-Lee van Maaren en verzekerde de crosser uit het Overijsselse Holten zich van de eindzege.

Unieke strandcross
Het evenement is een van de weinig overgebleven strandcrosses in Nederland en dus een unieke kans om je zandkwaliteiten te testen. Wil jij nog meedoen? Stuur een mail naar info@mcdepekelinge.nl en verzeker je van een startplek.

Bezoekers zijn uiteraard ook van harte welkom bij de Strandcross Zoutelande, dat geheel gratis te bezoeken is. We zien je graag op 12 oktober!

Ga naar onze website www.mcdepekelinge.nl voor meer informatie, alle deelnemerslijsten en het wedstrijdschema.