15.1 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Video: Micha Boy de Waal wint strandcross Vlissingen

Video: Micha Boy de Waal wint strandcross Vlissingen

Micha Boy de Waal heeft vandaag voor de tweede keer in zijn carrière de Strandcross op zijn naam geschreven. En opnieuw deed de 29-jarige Brabander dat door in beide manches als eerste te finishen. Hij liet de concurrentie in Vlissingen heel ver achter zich.

De Waal, afkomstig uit het dorp Veen, heerste vroeg in de middag in de eerste manche van de 500cc voor Licentiehouders. Hij reed op het Badstrand van start tot finish aan de leiding. Hij zette Boris Blanken, die in de Achterhoek woont, op een achterstand van maar liefst 47 seconden. Jeremy Knuiman was de nummer drie.

Rode vlag

Later op de middag, toen weer vele duizenden mensen vanaf de boulevard toekeken, deed De Waal het in de tweede heat nog eens dunnetjes over. Hij was meteen goed weg en had al tientallen meters voorsprong toen er een rode vlag aan de rijders getoond werd. Dat betekende dat de wedstrijd stilgelegd werd. De organisatie meldde dat de live timing niet werkte. Toen al vrij snel bleek dat dat probleem niet snel op te lossen was, kwam er een herstart. Officials hielden vanaf dat moment handmatig de volgorde bij de doorkomsten bij.

Klik hier om de beelden te bekijken en het hele artikel te lezen.

Bron: Omroep Zeeland

Photocredits – Laurijssen