20.9 C
Amsterdam
19 september 2024
Motocrossplanet
Home » WPM KTM team boekt nationaal en internationaal succes

WPM KTM team boekt nationaal en internationaal succes

Het WPM KTM team heeft het afgelopen weekend nationaal en internationaal succes geboekt. Tommie Jochems wist in de endurosprint in Westerbork, die meetelde voor het ONK Enduro, derde te worden en Vilde Holt wist in het WK Enduro in het Franse Brioude op de tweede dag tweede te worden bij de dames.

Vilde Holt kwam aan de start in het wereldkampioenschap enduro in Frankrijk. Ze leverde hier een hele knappe prestatie door op vrijdag de proloog te winnen. Ook op de eerste dag deed ze het goed en was ze hard op weg om op een derde plaats af te stevenen. Echter in de voorlaatste proef kwam ze in de problemen en verloor anderhalve minuut. Dit zorgde ervoor dat ze in de uitslag van de dames achtste werd. Extra gebrand ging ze op de tweede dag van start. Ze wist drie van de zes proeven te winnen en werd tweede. Dit zorgde ervoor dat ze als lid van het WPM KTM team plaats mocht nemen op het podium.

Tommie Jochems begon scherp aan de dag en wist in de eerste proef gelijk een goede tijd neer te zetten. Al snel merkte hij dat de eerste proef hem goed lag en dat hij meer moeite had met de tweede proef. Gedurende de dag zette hij constante tijden neer in de eerste proef maar in de tweede proef verloor hij telkens tijd op de concurrentie. Dit wist hij te compenseren in de eerste proef maar uiteindelijk was het verlies wat hij telkens leed in de tweede proef groter dan de winst van in de eerste proef waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats in de E1 klasse en een vierde plaats in de scratch. Tommie is er opgebrand om zich volgende week bij de volgende wedstrijd in Dinant te herpakken.

De dag van Jarno Zandbergen begon wat moeizaam en moest wat op gang komen. Na een aantal ronden had hij zijn draai gevonden en werden de tijden beter. Helaas haalde een flinke valpartij in de vijfde proef hem uit zijn ritme waardoor hij in de laatste ronde geen risico’s meer heeft genomen en de wedstrijd uit heeft gereden op een zesde plaats in de E1 klasse en een tiende plaats in de scratch.

Marc Zomer begon stroef aan de dag en omdat de rijders gelijk de proef in moesten omdat er geen route was. Na de eerste ronde was hij nog steeds zoekende naar het juiste ritme en helaas werd dat niet echt beter. In de voorlaatste ronde kwam hij ook nog ten val waarbij hij kostbare tijd verloor en uiteindelijk achtste werd in de E1 klasse.

Robin Nijkamp had veel last van harde onderarmen waardoor hij het stuur niet goed vast had en daardoor geen gas durfde te geven. Na de derde ronde begon het beter te gaan en werden zijn tijden sneller. Dit zorgde ervoor dat Robin de dag af kon sluiten op een vijfde plaats in de E2/3 klasse.

Nina Klink moest weer even in het wedstrijdritme komen waardoor de tijden in de eerste ronde nog niet goed waren. Daarna begon het steeds beter te gaan en dit resulteerde in een elfde plaats in de N3 klasse.

Mark Wassink moest de wedstrijd in Westerbork laten schieten vanwege een schouderblessure. Drie weken geleden is hij tijdens een cross ten val gekomen en blesseerde hierbij zijn schouder. Mark heeft een scheurtje in een pees en kreeg van de fysiotherapeut voorlopig rust voorgeschreven. Hierdoor is het onzeker of we Mark in dit enduro seizoen nog in actie gaan zien.

Aankomend weekend zal het WPM KTM team van start gaan in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Dinant.

Fotocredits – ShotsbyRoos