20.9 C
Amsterdam
19 september 2024
Motocrossplanet
Home » Nederlandse jeugd talenten aan de start bij de Dutch MX Season Finale in Valkenswaard

Nederlandse jeugd talenten aan de start bij de Dutch MX Season Finale in Valkenswaard

Op zondag 13 oktober wordt de grote finale van het Nederlandse motocross seizoen verreden op het Eurocircuit van Valkenswaard. Na jaren niets te hebben gemogen, kunnen er nu weer grote wedstrijden georganiseerd worden en daar is de Dutch MX Season Finale de eerste van! MVV Valkenswaard, Motocrossplanet en de KNMV zijn al druk in de weer om van deze finale iets moois te maken.

De animo van de rijders is goed en we willen al een paar eerste namen bekend maken van rijders die aanwezig zullen zijn op het evenement. De jonge Nederlandse talenten staan te springen om het circuit van Valkenswaard op te gaan en we zijn dan ook blij deze te verwelkomen.

Gyan Doensen uit Swalmen wist dit jaar al de Dutch Masters en de Italiaanse titel in de 125cc klasse te pakken. Tijdens het wereldkampioenschap in Heerde werd hij vierde en momenteel staat hij aan de leiding in het EMX125 Kampioenschap. Doensen zal in Valkenswaard van start gaan in de 250 klasse, waar hij volgend jaar in zal gaan rijden. Hij maakt de overstap naar het Gabriel SS24 KTM team onder leiding van Shaun Simpson en hij zal tijdens deze wedstrijd al voor dit team uitkomen.

Een ander Nederlands talent dat zijn deelname aan het evenement heeft toegezegd is Dani Heitink. De crosser uit Kamperveen wist vorig jaar wereldkampioen, Dutch Masters en ADAC Kampioen te worden in de 85cc klasse en maakt dit jaar een heel sterk seizoen door in de 125cc klasse. Heitink werd derde in de Dutch Masters of Motocross, werd zevende in het wereldkampioenschap 125cc en staat momenteel zesde in het EMX125 Kampioenschap.

Ook Dean Gregoire is aanwezig in Valkenswaard. Gregoire behoort net als Heitink tot de mannen van de toekomst en laat al regelmatig hele mooie dingen zien in de 125cc klasse. Zo wist hij bij het wereldkampioenschap 125cc in Heerde netjes tiende te worden. Hij verkeert momenteel in een goede vorm en wist onlangs bij de ADAC 125 Cup in Jauer tweede te worden en dit was ook zijn positie in het NK 125cc in Meijel.

Jayson van Drunen is momenteel de man in vorm. Van Drunen werd eerder dit jaar twaalfde in het wereldkampioenschap 125cc in Heerde maar won de ADAC 125 Cup in Jauer en won ook het NK 125cc in Meijel. Ook van Drunen komt naar Valkenswaard en zal er alles aan doen om het seizoen op sterke wijze af te sluiten!

Meer rijders en informatie over de Dutch MX Season Finale in Valkenswaard zal binnenkort op de website verschijnen! Voor vragen kunt u terecht op info@motocrossplanet.nl