16.8 C
Amsterdam
19 september 2024
Motocrossplanet
Home » Tegenslag voor Rick Elzinga in Grand Prix van China

Tegenslag voor Rick Elzinga in Grand Prix van China

Rick Elzinga heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Shanghai, China tegenslag gekend. Elzinga wist in de eerste manche achtste te worden maar kwam in de beginfase van de tweede manche ten val en bezeerde hierbij zijn nek en hoofd waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Voor de maandag werd er extreem weer voorspeld waardoor de organisatie besloot om het wedstrijdprogramma in te korten naar enkel de zondag zodat het in ieder geval door kon gaan. De wedstrijd werd verreden onder droge, warme omstandigheden en was voor velen een aanslag op de conditie.

Rick eindigde op een goede achtste plaats in de eerste manche maar kwam in de tweede manche in de beginfase ten val. Gelukkig raakte hij hierbij niet geblesseerd maar wel betekende dit het einde van zijn dag. Elzinga blijft hiermee op een zevende plaats staan in de tussenstand en kan niet meer worden ingehaald.

In het weekend van 28, 29 september wordt de laatste wedstrijd verreden in Spanje.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Het rijden ging ok maar slaagde er helaas niet in om de klus te klaren. In de tweede manche werd ik aan de achterkant geraakt en dit had een valpartij tot gevolg. Hierbij kreeg Ik een harde klap tegen mijn hoofd en nek en heb de wedstrijd verlaten. Nog één wedstrijd te gaan in Spanje over twee weken.’’

Fotocredits – Fullspectrum Media