16.8 C
Amsterdam
18 september 2024
Motocrossplanet
Home » Liam Everts op weg naar herstel na een succesvolle operatie in China

Liam Everts op weg naar herstel na een succesvolle operatie in China

Red Bull KTM Factory Racing MX2 Grand Prix-winnaar Liam Everts is aan het herstellen na een operatie in het Huashan-ziekenhuis in Shanghai om een ​​gebroken C5-wervel te repareren.

De Belg crashte na contact met een andere rijder tijdens de tweede manche op het Shanghai Off-Road International Circuit tijdens de Grand Prix van China zondag voor de voorlaatste ronde van de FIM MXGP-serie van 2024. Liam kreeg medische hulp langs de baan en werd meegenomen voor verdere scans waarbij de vijfde cervicale fractuur werd gevonden en een snelle corrigerende procedure nodig had.

De 20-jarige werd naar Huashan en een gespecialiseerde afdeling gebracht, waar hij het gevoel en de beweging in zijn ledematen begon terug te krijgen. De operatie om het bot te repareren is goed verlopen. De chirurgen hadden er vertrouwen in dat hij volledig zou herstellen en het hele Red Bull KTM-team wil Samantha Liu bedanken voor haar uitstekende hulp en bijstand. Liam, die goedgehumeurd is, zal een week in China blijven ter beoordeling voordat hij naar huis kan reizen naar België, waar hij de weg terug naar volledige fitheid kan beginnen.

Fotocredits – Ray Archer