16.8 C
Amsterdam
18 september 2024
Motocrossplanet
Home » Kay de Wolf zet positieve stap richting de wereldtitel in China

Kay de Wolf zet positieve stap richting de wereldtitel in China

Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Shanghai, China tweede geworden. De Wolf werd derde in de eerste manche en voegde hier een tweede plaats in de tweede manche aan toe. Dit leverde hem in het dagklassement een tweede plaats op.

Het was drukkend warm in Shanghai. Door een aankomende typhoon op maandag werd het wedstrijdprogramma ingekort naar enkel de zondag. In de ochtend stond er een tijdtraining op het programma, gevolgd door twee manches, die zich in een snel tempo op volgden.

Na een vierde tijd in de tijdtraining werkte de Wolf twee solide manches af. In de eerste manche bleef hij na een redelijke start kalm en kwam langzaam maar zeker naar voren. Dit leverde hem een derde plaats op. In de tweede manche was zijn start beter en begon hij gedurende de wedstrijd in te lopen op de kopman. Hij nam de leiding in de wedstrijd over en reed ronden lang aan de leiding. In de slotfase moest hij de koppositie nog afstaan en finishte als tweede.

Met een 3-2 in de manches scoorde de Wolf belangrijke punten voor het wereldkampioenschap en gaat over twee weken met een voorsprong van 36 punten aan de laatste wedstrijd van het seizoen beginnen.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik heb alles gegeven vandaag. De omstandigheden waren zwaar in de hitte en met de aankomende typhoon. Ik ben blij met mijn resultaten. Nadat ik in de tweede manche de koppositie had gepakt, maakte ik een fout en dat kwam mij duur te staan. Ik ben blij dat ik terug kon vechten en de tweede plaats veilig kon stellen. Lucas komt dichterbij in de tussenstand waardoor ik scherp moet blijven. Het wordt een mooie finale in Spanje en ik ben er klaar voor om alles te geven om de titel binnen te halen.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 China:

1 Lucas Coenen 50 Pnt

2 Kay de Wolf 42 Pnt

3 Simon Laengenfelder 42 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 915 Pnt

2 Lucas Coenen 879 Pnt

3 Simon Laengenfelder 811 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media