16.8 C
Amsterdam
18 september 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – Rijden in China kon maar was verre van ideaal

Jeffrey Herlings – Rijden in China kon maar was verre van ideaal

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Shanghai, China derde geworden. Dit ging niet zonder slag of stoot want Herlings kwam aan de start met twee gebroken ribben en verbeet de pijn. Ondanks dit wist Herlings er toch een derde en vierde plaats uit te slepen waarmee hij derde werd in het dagklassement.

Het wedstrijdprogramma werd vanwege een typhoon op maandag in China ingekort naar één dag. Dit betekende een tijdtraining in de ochtend, gevolgd door twee manches op zondag. Het was drukkend warm in Shanghai en dit maakte het een hele zware dag voor de rijders. Herlings was een week eerder in Turkije ten val gekomen waarbij hij zijn arm had verbrand maar waarbij hij tevens twee ribben heeft gebroken. Dit zorgde voor twee pijnlijke manches. In de tijdtraining zette Herlings verschillende keren aan en kwam uit op een vijfde tijd.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon als zesde aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij naar voren en wist op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche werkte hij een constante wedstrijd af waarin hij op een vierde plaats werd afgevlagd. Herlings pakte hiermee een derde plaats in het dagklassement en pakte hiermee zijn veertiende podiumplaats van dit seizoen.

Met deze resultaten blijft hij op een derde plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Over twee weken staat voor Herlings de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma in Spanje, gevolgd door de MX of Nations in Engeland.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Bij de valpartij in Turkije heb ik twee ribben gebroken. Ik kon vandaag rijden maar het was verre van ideaal. Het kampioenschap is niet meer haalbaar waardoor ik er het hoogst haalbare uit probeerde te halen en veilig naar huis gaan. Het was een korte reis maar voor het lichaam ben ik fan van het één dag formaat. Het is mooi om naar hier te komen. Het is een wereldkampioenschap en daarom moeten we voor de merken hier rijden. Het was een mooi evenement op een goede baan. Mijn ultieme doel dit jaar was om het seizoen uit te rijden zonder een wedstrijd te missen. Dat is nu voor 95 procent gelukt met Spanje en de MX of Nations nog te gaan.”

Uitslagen MXGP China

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 2-1
  2. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 1-3
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 3-4

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 943 points
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 936
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 895

Photocredits Ray Archer