16.8 C
Amsterdam
19 september 2024
Motocrossplanet
Home » Wilkinson wint GP Zijspancross in Duitsland

Wilkinson wint GP Zijspancross in Duitsland

De zijspancombinatie Wilkinson/Millard heeft de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Rudersberg weten te winnen. Wilkinson pakte de zege met een 2-1 in de manches voor gebroeders Lielbardis 1-4 en de gebroeders Prunier 3-2.

WK leiders, Vanluchene/Janssens, werden vierde met een 4-5 voor Weiss/Schneider 6-6.  De beste Nederlandse combinatie werd Weijers met een negende plaats in het dagklassement (7-11). Hermans/van den Bogaart vielen in de eerste manche uit maar wisten in de tweede manche een goede derde plaats te pakken. Van Werven/van de Wiel werden twaalfde en dertiende in de manches. Keuben/Rietman keerden terug bij de GP van Duitsland en wisten met een 14-15 in de manches vijftiende te worden in het dagklassement.

Daniel Willemsen kwam aan de start met Tayim Kaethoven en wist met een zestiende plaats in de tweede manche vijf punten te pakken. Ook van de Lagemaat/Konst wist met een achttiende plaats in de tweede manche drie punten te scoren. Helaas kwamen de andere Nederlandse combinaties niet tot scoren.

Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in Italie. Vanluchene staat aan de leiding en heeft een voorsprong van 31 punten op Lielbardis in de strijd om de titel.

Fotocredit – WSC