16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » Team Twenty Racing Suspension rijders namen deel aan de ADAC Masters in Jauer

Team Twenty Racing Suspension rijders namen deel aan de ADAC Masters in Jauer

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de 7e ADAC Masterswedstrijd in Jauer op de planning staan. Deze wedstrijd op het mooie circuit van Jauer met harde ondergrond en veel hoogteverschillen vond plaats onder zomerse omstandigheden.

ADAC MX Youngsters Cup

In de vrije training kon Damien de baan goed verkennen en lekker zijn ritme vinden. Hij kon in de groep met rijders met de oneven nummers een 6e tijd neerzetten.

In de tijdtraining waar de baan erg nat was, door het noodzakelijke sproeien voor het stof, kon Damien een aantal goede ronden neerzetten en hij kwam uit op een 11e plaats wat rechtstreekse kwalificatie voor de race betekende. Hij kont hierdoor een 22e positie achter het starthek uitzoeken.

In de eerste manche had Damien een redelijke start en kwam rond de 22e plaats door. Hij kwam helaas in een van de eerste ronden ten val omdat de baan ook nu weer glad was door het sproeien, waardoor hij gelijk veel plekken verloor. Damien begon de wedstrijd van vrij ver achteraan en wist nog terug te komen naar een 24e plaats.

Op zondagochtend, tijdens de warming-up training, kwam Damien al direct in het goede ritme.

In de tweede manche van de wedstrijd en de eerste wedstrijd van zondag had Damien geen goede start en moest beginnen vanuit de top 30. Na veel strijden om veel posities kwam Damien goed terug naar een 19e plaats in de tweede manche.

In de derde manche had Damien een probleem bij de start met de koppeling omdat de motor niet goed vrijkwam. Waarschijnlijk een steen op de koppelingscilinder in de sighting lap. Hierdoor miste hij de start en vertrok 20 seconden later dan het starthek gevallen was. Dit was een behoorlijke achterstand, maar hij wist zich terug te vechten naar een 21e plaats.

Terugkijkend op een positieve wedstrijd waarin hij weer veel geleerd heeft.

ADAC MX Masters

Gemotiveerd zoals altijd begon Jeremy aan de vrije training in Jauer. Hij had het geluk vandaag niet aan zijn zijde want al in de tweede ronde van deze training blokkeerde zijn motor tijdens een sprong en was een valpartij niet te vermijden. Met pijn aan zijn hoofd, nek en knie probeerde hij op de reservemotor toch nog een paar ronden te rijden.

De dokter en fysiotherapeut werden op de baan bezocht en deze constateerden geen breuken, alleen kneuzingen en veel zwellingen. Vooral zijn linkerknie kon hij nauwelijks buigen. Toch wilde hij zich proberen te kwalificeren voor de wedstrijd. Twee ronden van de kwalificatietraining heeft hij geprobeerd een tijd te noteren wat overigens toch behoorlijk lukte met een 19e plaats. De pijnscheuten in zijn knie tijdens de vele sprongen op de baan waren echter ondraaglijk en hij moest hierdoor helaas besluiten om niet verder te rijden en het voor dit weekend voor gezien houden.

Inmiddels zijn de zwellingen nagenoeg afgenomen en heeft hij 4 september weer op de motor gezeten.

Aankomend weekend is de wedstrijd van de KNMV op het mooie circuit van Meijel

Foto’s By Kay