Motocrossplanet
Home » VMCN hervat competitie na zomerstop!

VMCN hervat competitie na zomerstop!

De VMCN competitie is weer hervat na een rustperiode van enkele weken.

De 6e wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap is verreden op het circuit de Heksenplas in Hummelo.

Classic 50cc:
Bij de classic 50cc was het kampioenschapsleider Niels de Klein die de eerste manche op zijn naam schreef, voor Wesley Staring die tweede werd, gevolgd door Remko Cazemier op plek drie. De spannendste strijd werd gestreden om plek 4 en 5 door vader Peter en zoon Davy Janssen.
De tweede manche nam Wesley Staring revanche en won de manche overtuigend. Niels de Klein werd tweede en Remko Cazemier wederom derde.

Classic 60+/60-
Bij de classic 60+/60- was het weer Mark Beekmans op zijn CZ die relatief eenvoudig naar de eindzege reed in beide manches. Jimmy Turk finishte in beide manches op een tweede plaats. De derde plaats ging in de eerste manche naar zuiderbuur Stevens Wouters. De tweede manche was het John Smeyers op plaats drie en Wouters werd vierde.

MX50:
Wesley Staring won beide manches bij de ONKMX50, waarbij hij in de eerste manche zelfs tot aan de derde plaats op een ronde achterstand zette.
In de eerste manche werd Daan Pennings tweede en derde werd Senna van Voorst die maar liefst in twee klassen aan de start verscheen.
In de tweede manche was het wederom Pennings op plaats twee en Klaas Jan Kruisselbrink op plaats drie na een uitvalbeurt in de eerste manche.

Super EVO (Pre 97):
In de Super Evo was het een spannende strijd vooraan het veld. De eerste manche werd gewonnen door Senna van Voorst, tweede werd Rico Staat en derde Nigel Blömer.

Gert-Jan Assink verloor in leidende positie zijn voetsteun na een touche met een andere rijder, en kwam daardoor niet verder dan een negende plaats.

Na een herstart was de kopstart in de tweede manche voor Dave Xhofleer op de Honda CR500. Hij kon het tempo van de sterk rijdende Storm Hoevers echter net niet volgen, die uiteindelijk ook de winst pakte. Plek twee ging naar Nigel Blömer en derde werd Gert-Jan Assink. Xhofleer eindigde op plaats zes.

Twinshock 50+/50- & Pre 85
In de Twinshock/Pre 85 was het beide manches Marijn Gilis die zijn Suzuki naar de overwinning stuurde.
Gevolgd door Danny Seels op plaats twee in beide manches en Nico Groot werd de eerste manche derde. De tweede manche ging de derde plek naar Rudi Takman.

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) of een crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Ook dag deelnames zijn mogelijk. Dit d.m.v. een dag inschrijving i.c.m. een dag licentie van de MON. Voor meer info en onze volledige kalender zie onze website. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.

Fotocredits: Kortschot MX Fotografie