16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » Positief weekend voor het GT Husqvarna team

Positief weekend voor het GT Husqvarna team

Het GT Husqvarna team kwam het afgelopen weekend aan de start bij de UMX-wedstrijd in St. Isidorushoeve en de clubwedstrijd in Harfsen.

Lenn en Berjn Eckelboom en Hidde Nijlant kwamen aan de start in Isidorushoeve. Lenn reed voor de eerste keer op het circuit van St.Isidorushoeve maar het ging lekker in de training en hij wist de vierde tijd neer te zetten bij de 85cc kleine wielen. In de eerste manche reed hij na een goede start een constante wedstrijd en wist als derde over de finish te komen. In de tweede manche kwam er bij de start een rijder voor hem ten val waardoor hij stil kwam te staan. Lenn kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en wist op een vierde plaats over de finish te komen. Deze resultaten leverden hem een derde plaats op in het dagklassement.

Hidde Nijlant zette in de tijdtraining van de 85cc grote wielen een dertiende tijd op de klok. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een valpartij in de tweede ronde viel hij echter terug naar een dertiende plaats maar kwam uiteindelijk goed terug naar een negende positie. Een goede start in de tweede manche zorgde ervoor dat hij op een zesde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Hij reed een constante wedstrijd en wist de zesde plaats in handen te houden tot over de finish. In het dagklassement eindigde Hidde op een zevende plaats.

Berjn Eckelboom zat na vijf weken weer op de motor. Door een tekort aan rij uren had hij in de training al na drie ronden last van harde onderarmen. Dit had tot gevolg dat hij geen perfecte ronde neer kon zetten en op een 34ste plaats strandde, wat helaas niet voldoende was voor plaatsing voor de A groep.

In de B groep pakte hij in de eerste manche een goede start en reed in de eerste drie ronden aan de leiding. Berjn moest het tempo iets laten zakken en kwam op een tweede plaats rijdend ook nog even ten val waardoor hij als vijfde over de finish kwam. Ook in de tweede manche kwam hij op een tweede plaats rijdend ten val. Ditmaal kreeg hij de motor moeilijk weer aan de praat en moest genoegen nemen met een veertiende plaats. Van de 500 klasse eindigde hij hiermee op een vijftiende plaats in het dagklassement.

Jordi Tuitert kwam aan de start in de clubwedstrijd in Harfsen. Hier wist hij in de tijdtraining een derde tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en eindigde op een vijfde plaats.

In de tweede manche kwam hij beter weg bij de start maar omdat er iemand in de eerste bocht voor hem ten val kwam, moest hij hard remmen waardoor hij tot stilstand kwam. Vanaf een veertiende plaats kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement.