15.6 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » PieperCross Westerkwartier 2024 inschrijving opent a.s. donderdag

PieperCross Westerkwartier 2024 inschrijving opent a.s. donderdag

WEER of geen WEER, de PieperCross Westerkwartier doet het WEER!
6e PieperCross met nieuwe circuit indeling.
 
Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober a.s. wordt er in de gemeente Westerkwartier op de grens van Groningen en Friesland aan de Poelbuurt in Opende weer een crosscountry motorsport weekend georganiseerd.
Het evenement vindt plaats op vrijwel dezelfde locatie als voorgaande edities; de circuit indeling, extreme parcours, publieks/tent/catering zone en start zijn echter geheel vernieuwd en de lokatie van de paddock is aangepast.
Op het unieke en uitgebreide Cross Country parcours kunnen alle offroad rijders, van hobby-rijders tot profs, zich ook dit jaar weer helemaal uitleven.
Het circuit kan ook prima dienst doen als mini-offroad rit tijdens de vrije trainingen en het vrij rijden, iets wat met name onze enthousiaste hobby offroad rijders ontzettend waarderen, getuige de altijd hoge opkomst op deze ochtend sessies voor vrij rijden.
 
Zaterdag 19 oktober:
09:30-12:30        Vrije training en vrij rijden op gehele Cross Country circuit.  
14:00-16:00        Regio-klasse CrossCountry wedstrijd: SOLO, TEAM, DAMES, DAMES-TEAM, 40+, 60+
                                
Zondag 20 oktober:
10:00-13:00        Vrije training en vrij rijden op gehele Cross Country circuit.  
14:30-16:30        DXCS CrossCountry competitie wedstrijd, met alle klassen van de Nederlandse top aan de start: INTERS, NATIONALEN, DAMES, 40+ VETERANEN en tevens toegevoegde “OPEN/REGIO SOLO” en “OPEN/REGIO TEAM” klassen voor niet-DXCS leden.
 
Op zaterdag- en zondag- ochtend is het gehele circuit beschikbaar voor vrije training en voor recreatief offroad rijden. De Extreme Enduro passages met kunstmatige obstakels mogen dan ook worden overgeslagen.
Deze ochtenden hebben het gemoedelijke karakter van een mini-offroad rit, waarbij je bij ons zonder rijbewijs en kenteken ook mag deelnemen! 😊.  Ook kan er al getraind worden voor de wedstrijd van ‘s middags natuurlijk.
U kunt hieraan gewoon met uw KNMV of MON offroad licentie deelnemen.
Een MON CrossCountry dagpas mag natuurlijk ook.
 
Voor de 2 uurs crosscountry wedstrijden op zaterdag- en zondag- middag biedt het pieper parcours weer een mooie mix van mais- en aardappel- akkers, crossbaan en enduro parcours, dus weer machtig mooi rijden en met enige uitdagingen, net als vorige edities.
Hierin is bij de “feesttent /party zone” ook weer de Super Enduro Xtreme hindernis sectie opgenomen, dus ook voor het publiek weer volop spektakel.
Met een keuze voor de HARD dan wel de SOFT route kunnen de minder ervaren rijders natuurlijk weer een bypass nemen bij de echte extreme elementen.
 
Deelname is alleen mogelijk met geldige KNMV of MON start licentie, of met een MON dagpas-Crosscountry.
Bij het inschrijven op de moto-inside app of website, kun je per evenement in de omschrijving duidelijk zien welke licentie benodigd is.
 
Naast de diverse solo-klassen, kan er ook weer met teams van 2 rijders gereden worden als je 2 uur racen in je ééntje te lang vindt.
In de pitstraat mag je als team zo vaak wisselen als je wilt, wel snel even je transponder omzetten naar de evt. andere motor…
 
Dit belooft weer een spectaculair evenement te worden waar het offroad motorplezier met elkaar voorop staat.
Tevens op de zaterdag middag voorafgaand aan de prijsuitreiking weer het Open Westerkwartiers kampioenschap crosslaars gooien, dit leverde de laatste jaren al vele hilarische momenten op.
 
Meer info en nieuws komt vanaf nu weer beschikbaar via onze website www.piepercross.nl
Hier vindt u ook de links naar het KNMV + MON CrossCountry reglement en de inschrijf procedure via moto-inside platform.
Bij de inschrijving kun je op moto-inside ook weer gelijk je MON dagpas regelen indien nodig.
 
Tot 19/20 Oktober op de pieperbaan!
Publiek heeft vrij entree.
 
image001.png
 
De inschrijving opent donderdag 5 september 2024 om 18:00 uur.