16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » Tegenslag voor Benoit Paturel in MXGP van Zwitserland

Tegenslag voor Benoit Paturel in MXGP van Zwitserland

Benoit Paturel van het De Baets MX team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Zwitserse Frauenfeld een tegenslag te verwerken gehad. Paturel kwam in de kwalificatieheat in de lucht na een sprong met een andere rijder in aanraking en kwam hard ten val. Paturel liep hierbij vele kneuzingen en een hersenschudding op. Door deze valpartij was hij op zondag niet meer in staat om te rijden en moest hij teleurgesteld toezien hoe de concurrentie het er vanaf bracht. In de tussenstand staat Paturel na de wedstrijd in Zwitserland vijftiende!

Tyla van de Poel en Brent van de Walle kwamen aan de start in de EMX125 klasse. Brent moest in de vrije training even wennen aan de diepe sporen en modder. In de tijdtraining zette hij verschillende keren aan om een snelle tijd op de klok te zetten. Hij kwam uiteindelijk uit op een 23ste tijd in zijn groep en zat hiermee dicht bij kwalificatie voor de wedstrijd. In de komende weken zal hij hard blijven werken om in Spanje opnieuw een gooi te doen naar kwalificatie.

Tyla van de Poel kwalificeerde zich als achttiende voor de wedstrijd. Helaas kwam hij in de manches niet tot scoren. Wel kwam hij hier in de tweede manche met een 22ste plaats dicht bij. De tweede manche was een ware slijtageslag want door de vele regenval was het circuit veranderd in een modderpoel waarop een foutje snel gemaakt was. Ondanks dat Tyla een keer ten val kwam, zette hij door en finishte als 22ste.

Volgende week zal het de Baets MX team afreizen naar Turkije voor de volgende Grand Prix van het seizoen!

 

Photocredits – Fullspectrum Media