16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » GT Husqvarna team strijdend voor de punten in DMX Utrecht

GT Husqvarna team strijdend voor de punten in DMX Utrecht

Het GT Husqvarna team kwam het afgelopen weekend aan de start in de DMX wedstrijd in Utrecht. Het was geen makkelijke wedstrijd voor het team maar ze hebben alles gegeven en gestreden om de punten.

Voor Hidde Nijlant was het de eerste keer dat hij op het circuit van Utrecht reed. Het was even wennen aan de harde ondergrond en wist een tiende tijd neer te zetten in de tijdtraining. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Door twee foutjes tijdens de wedstrijd moest hij genoegen nemen met een elfde plaats.

Na een redelijke start in de tweede manche werkte hij ditmaal een constante wedstrijd af en finishte als zevende, waarmee hij achtste werd in het dagklassement.

Bart Lasschuyt had al eens eerder op het circuit van Utrecht gereden maar dat was alweer even geleden. Hierdoor moest ook hij even inkomen in de tijdtraining. Na verschillende pogingen kwam hij tot een twintigste tijd van de vijfentwintig rijders. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en kwam rond de twintigste plaats door de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd wist hij twee rijders te passeren en finishte op een achttiende plaats.

In de tweede manche was zijn start iets beter en kon hij op een zeventiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Lang zat hij in gevecht met de rijders voor hem en wist gedurende de wedstrijd twee plaatsen winst te boeken, om uiteindelijk als vijftiende over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij op een zestiende plaats in het dagklassement.

Jordi Tuitert begon gemotiveerd aan de dag en wist in de tijdtraining een negende tijd neer te zetten. Echter tijdens de sessie viel de motor uit en dit probleem kon voor de manches niet opgelost worden. Gedesillusioneerd moest Jordi toezien hoe de concurrentie het er vanaf bracht in de manches.