16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » Max Werner scoort derde plaats in EMX250 Zwitserland

Max Werner scoort derde plaats in EMX250 Zwitserland

Max Werner van JM Racing Honda is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Zwitserse Frauenfeld een manche derde geworden. Werner wist deze positie in de tweede manche te behalen nadat hij in de eerste manche totaal leeg gereden als 33ste werd geklasseerd.

Het was bloedheet op zaterdag en dit zorgde ervoor dat het zwaar was voor de rijders. De baan lag er droog maar snel bij. Nadat Werner in de tijdtraining een dertiende tijd op de klok had weten te zetten, kwam hij in de eerste manche niet goed weg bij de start. Van rond de twintigste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Dit verliep goed en al voor het midden van de wedstrijd kreeg hij de twaalfde plaats in handen. Hij hield goed stand totdat hij oververhit raakte en het tempo moest laten zakken. Werner was niet meer in staat om goed te rijden en verloor hierdoor vele posities. Hiermee zag hij een plaats in de punten verloren gaan en werd als 33ste geklasseerd.

Na de manche ging Werner onmiddellijk naar de medische post om behandeld te worden. Gelukkig knapte hij langzaam op zodat hij in staat was om op zondagochtend van start te gaan in de tweede manche. Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag waren de omstandigheden volledig anders. De baan was modderig en zeer verraderlijk geworden.

Werner pakte in de tweede manche kopstart en voerde het deelnemersveld aan. In de beginfase viel hij terug naar een derde plaats maar was bezig aan een hele sterke wedstrijd en wist hier goed op stand te houden. Werner kon het vol blijven houden tot aan de finish en werd als derde afgevlagd.

Door zijn nulscore in de eerste manche moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een elfde plaats. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap staat hij nu negende.

Brent van Doninck kende tegenslag in Zwitserland. Hij kwam bij de start van de kwalificatieheat ten val en liep hierbij een hersenschudding op. Ook heeft hij veel last van een bout in zijn voet, die er in is gezet bij zijn voetbreuk van eerder dit jaar. Van Doninck zal hier op korte termijn aan geopereerd worden zodat hij binnenkort zonder problemen de motortraining kan hervatten.

Daguitslag EMX250 Zwitserland:

1 Valerio Lata 47 Pnt

2 Mathis Valin 43 Pnt

3 Cas Valk 37 Pnt

4 Nico Greutmann 32 Pnt

5 Benjamin Garib 31 Pnt

11 Max Werner 20 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:

1 Mathis Valin 370 Pnt

2 Valerio Lata 359 Pnt

3 Cas Valk 351 Pnt

4 Ivano van Erp 271 Pnt

5 Saad Soulimani 198 Pnt

9 Max Werner 149 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media