13 C
Amsterdam
21 september 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings tweede in Grand Prix van Zwitserland

Jeffrey Herlings tweede in Grand Prix van Zwitserland

Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing is in de zeventiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Zwitserse Frauenfeld tweede geworden. Herlings liet een goede snelheid zien maar moest in beide manches veel inhaalmanoeuvres forceren voordat hij aan kwam op een tweede plaats. In beide manches kon hij het gat tot aan de kopman niet meer dichten en finishte in zowel de eerste als de tweede manche als tweede.

Op zaterdag was het warm in Zwitserland en lag het circuit er hard en snel bij. Herlings zette in de tijdtraining een vierde tijd op de klok en kwalificeerde zich als derde voor de wedstrijd. In de nacht van zaterdag op zondag regende het veel waardoor de omstandigheden compleet anders waren.

In de eerste manche moest Herlings van rond de tiende plaats terug naar voren komen. Op het met sporen bezaaide circuit wist hij gedurende de wedstrijd terug te komen naar een tweede plaats. Opdat moment was de leider al te ver weg waardoor Herlings genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche moest Herlings van verder komen. Vanuit de achterhoede begon hij aan een inhaalrace. Opnieuw reed hij een dijk van een inhaalrace. Hij kwam in het midden van de wedstrijd aan in de kopgroep en wist zich op te werken naar een tweede plaats. Herlings probeerde het gat tot aan de leider te dichten maar net als in de eerste manche lukte dit niet waardoor hij wederom tweede werd.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was moeilijk vandaag. In de eerste manche was mijn start best goed maar toch moest ik nog vanaf een tiende plaats terug komen naar een tweede plaats. In de tweede manche weet ik niet waarom maar begon ik bijna vanaf laatste. Ik heb veel rijders ingehaald en op het moment dat ik aan kwam op een tweede plaats, was Tim Gajser al te ver weg. In het zand kun je er voor gaan en drie ronden echt aanzetten. Als je dat hier doet werkt dat tegen je. Ik heb laten zien dat ik de snelheid had en ik denk dat mijn starts in de komende wedstrijden beter zullen zijn. We zullen zien. We werken al aan 2025 en ik denk dat we op technisch gebied echt iets goeds hebben voor volgend jaar. Ik vind het mooi in Turkije en de laatste keer dat ik in China reed, ging het goed. Het einde van het seizoen nadert snel en hopelijk kunnen we er nog één winnen dit jaar.’’

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Herlings ook op een tweede plaats in het dagklassement.In de tussenstand blijft hij op een derde plaats staan en kijkt tegen een achterstand aan van 28 punten op de tweede man. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Turkije.

Daguitslag MXGP Zwitserland:

1 Tim Gajser 50 Pnt

2 Jeffrey Herlings 44 Pnt

3 Jorge Prado 40 Pnt

4 Jeremy Seewer 34 Pnt

5 Romain Febvre 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 810 Pnt

2 Jorge Prado 802 Pnt

3 Jeffrey Herlings 774 Pnt

4 Jeremy Seewer 553 Pnt

5 Calvin Vlaanderen 550 Pnt

 

Photocredits Ray Archer