16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen pakt de leiding in het EMX125 Kampioenschap

Gyan Doensen pakt de leiding in het EMX125 Kampioenschap

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is de nieuwe leider in het EMX125 Kampioenschap geworden. Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap in het Zwitserse Frauenfeld heeft Doensen zijn achterstand van vijf punten om weten te buigen naar een voorsprong van zes punten.

Het kampioenschap nadert zijn einde en daardoor was het voor Doensen belangrijk om goed te scoren in Zwitserland. Op zaterdag was het bloedheet en lag het circuit er volledig droog bij. Doensen wist in de tijdtraining een goede tijd op de klok te zetten waarmee hij in zijn groep het snelste was. Hiermee mocht hij in beide manches als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam Doensen niet goed weg bij de start en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken en het duurde dan ook niet lang voordat hij de top tien binnen kwam. Doensen hield het tempo hoog en werkte zich al voor het midden van de wedstrijd op naar een zevende plaats. Ook wist hij de zesde plaats over te nemen en dit was uiteindelijk de positie waarop hij finishte. Omdat zijn grootste concurrent in de strijd om de titel, in de eerste manche uitviel, nam Doensen de leiding in de tussenstand over.

In de tweede manche waren de omstandigheden volledig anders. Door de regenval was de baan een modderbad geworden en waren de omstandigheden verraderlijk. De start was ditmaal vele malen beter en Doensen was in deze manche lange tijd rond de derde plaats te vinden. In het tweede deel van de manche kreeg hij het moeilijker en moest hij nog een plaats afstaan waardoor hij vijfde werd.

Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement en staat aan de leiding in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap. Het verschil met de tweede man is zes punten. In het weekend van 28 en 29 september valt de beslissing in Spanje.

Daguitslag EMX125 Zwitserland:

1 Nicolo Alviso 41 Pnt

2 Francesco Bellei 38 Pnt

3 Maximilian Ernecker 36 Pnt

4 Salvador Perez 34 Pnt

5 Alessandro Gaspari 33 Pnt

7 Gyan Doensen 31 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Gyan Doensen 348 Pnt

2 Noel Zanocz 342 Pnt

3 Simone Mancini 316 Pnt

4 Francesco Bellei 269 Pnt

5 Salvador Perez 247 Pnt

 

Fotocredits – Ray Archer