16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » Dani Heitink zet met pijnlijke schouder door in EMX125 Zwitserland

Dani Heitink zet met pijnlijke schouder door in EMX125 Zwitserland

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Zwitserse Frauenfeld de schade beperkt weten te houden. In de week voor de wedstrijd was Dani tijdens een training ten val gekomen en had hierbij zijn schouder geblesseerd. Daardoor was het een moeilijke beslissing om toch af te reizen naar Zwitserland. Door goed door te zetten, wist Heitink uiteindelijk zestien belangrijke punten te pakken.

In de eerste manche wist Heitink een goede start te pakken en draaide rond de vijfde plaats de eerste bocht in. Heitink probeerde mee te rijden met de jongens voor hem maar vanwege de pijn in zijn schouder lukte dit niet. Gedurende de wedstrijd verloor hij posities maar hij probeerde de schade te beperken en wist er alsnog een vijftiende plaats uit te halen.

In de tweede manche waren de omstandigheden volledig anders. Door de regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het heel modderig en glad. Heitink pakte een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij in de eerste ronde ten val en werd daardoor helemaal teruggeslagen naar een zesendertigste plaats. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een tiende plaats maar helaas kreeg hij opnieuw een tegenslag te verwerken. Hij kwam ten val en het koste hem opnieuw een minuut voordat hij zijn weg kon vervolgen. Heitink zakte hierdoor terug naar een vijftiende plaats maar bleef knokken voor wat hij waard was en wist er toch nog een elfde plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Heitink op een tiende plaats en blijft hiermee op een zesde plaats staan in de tussenstand. Heitink zal nu even rust nemen om zijn schouder te laten herstellen. Over drie weken staat de volgende wedstrijd op het programma voor de crosser uit Kamperveen.

 

Daguitslag EMX125 Zwitserland:

1 Nicolo Alviso 41 Pnt

2 Francesco Bellei 38 Pnt

3 Maximilian Ernecker 36 Pnt

4 Salvador Perez 34 Pnt

5 Alessandro Gaspari 33 Pnt

10 Dani Heitink 16 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Gyan Doensen 348 Pnt

2 Noel Zanocz 342 Pnt

3 Simone Mancini 316 Pnt

4 Francesco Bellei 269 Pnt

5 Salvador Perez 247 Pnt

6 Dani Heitink 220 Pnt

 

Fotocredits – Fullspectrum Media