18.8 C
Amsterdam
20 september 2024
Motocrossplanet
Home » Prado wint eerste manche MXGP Zweden, Herlings 5

Prado wint eerste manche MXGP Zweden, Herlings 5

Jorge Prado heeft de spannende eerste manche van de Grand Prix van Zweden gewonnen. Vier man streden wiel aan wiel voor de top plaatsen. Uiteindelijk was het Prado die in de slotfase toe sloeg en de manche won voor Tim Gajser en Romain Febvre. Jeremy Seewer reed in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding en werd uiteindelijk vierde.

Jeffrey Herlings kwam slecht uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. In de slotfase reed Herlings snelle rondetijden en kwam nog tot aan het achterwiel van Seewer maar bij de aanval remde hij zijn motor stil waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Achter Herlings eindigde Calvin Vlaanderen op een zesde plaats en Glenn Coldenhoff werd negende. Brent Van Doninck reed een sterke manche en finishte als elfde. Boris Blanken kwam op een dertigste plaats binnen en Damien Wedage kwam als 32ste over de finish.

Brian Bogers kwam sprong naast een verre tafelberg en kwam hard ten val. Het lijkt allemaal mee te vallen maar Bogers moest wel de wedstrijd verlaten!

Photocredits Juan Pablo Acevedo