16.5 C
Amsterdam
16 september 2024
Motocrossplanet
Home » TeamNL met sterke selecties naar SQMXON

TeamNL met sterke selecties naar SQMXON

Nederland verschijnt met twee sterke selecties aan de start van de Sidecar en quadcross of Nations (SQMXON) op 28 en 29 september op het circuit van Loket in Tsjechië. Tijdens de SQMXON rijden de coureurs (en passagiers) niet voor een individuele titel, maar als landenteam.

De Nederlandse zijspanteams domineerden de afgelopen zes edities van de Nations en wonnen deze eeuw al veertien keer. Met de nummers 4, 7 en 8 van de huidige WK-tussenstand in de selectie reizen zij ook dit jaar als topfavoriet af naar het evenement.

“We willen met de zijspanteams de titel prolongeren en met de quads ambiëren we de top tien binnen te rijden”, stelt teammanager Patrick te Veldhuis namens motorsportbond KNMV. Om die ambities waar te maken, heeft de teammanager twee selecties samengesteld: “Ik acht routine belangrijk op de harde baan in Loket, daar hebben we vooral op ingezet.”

De twee Achterhoekse routiniers Team Hermans en Team van Werven rijden met de gebroeders Tim (20) en Sem (18) Leferink uit het Gelderse Toldijk die op de SQMXON debuteren.

Quads

Bij de quads is Julian Veldman uit Kampen een opvallende naam. “In 2021 reed ik nog met het zijspan mee in de Nations”, legt de Kampenaar uit. “Dat was in Frankrijk. Het is heel apart om met teams samen te rijden die normaliter je concurrenten zijn.”

Veldman onderschrijft de ambities van teammanager Te Veldhuis volledig: “Loket is een harde baan, maar ook een baan met wat sporen. Ik denk dat een top tien-klassering zeer reëel is.”

Teampresentatie

Drie weken voor de Nations wordt het Nederlandse team gepresenteerd tijdens de ONK-wedstrijd in Halle op zondag 8 september.

Selectie sidecars:

  • Koen Hermans/Ben van den Bogaart (Hengelo/Oostrozebeke)
  • Tim Leferink/Sem Leferink (Toldijk/Toldijk)
  • Gert van Werven/Aivar van de Wiel (Terborg/Berlicum)

Selectie quads: 

  • Mike van Grinsven (Heesch)
  • Julian Veldman (Kampen)
  • Joe Maessen (Ysselsteyn)

De zijspannen pakten in 2023 de titel.