15.9 C
Amsterdam
20 september 2024
Motocrossplanet
Home » Jere Haavisto wint tweede manche EMXOpen, tegenslag Micha-Boy de Waal

Jere Haavisto wint tweede manche EMXOpen, tegenslag Micha-Boy de Waal

Jere Haavisto heeft de tweede manche van EMXOpen gewonnen, Jakub Teresak werd tweede voor Gert Krerstinov. De tweede plaats van Jakub Teresak was voor hem genoeg om de EMXOpen klasse te winnen voor Jerre Haavisto en Meico Vettik. Micha-Boy de Waal die gisteren de eerste manche wist te winnen was bezig aan een sterke opmars tot hij kreeg af te rekenen met mechanische problemen.

Na het vallen van het starthek was het Jakub Teresak die als eerste door de eerste bocht kwam gevolgd door Matteo Puffet en Jere Haavisto, laats genoemde liet er geen gras over groeien en wist in de eerste ronde al door te stoten naar de eerste plaats in de wedstrijd. In deze tweede manche wist Haavisto al snel een stabiele leiding te nemen en werd niet meer achterhaald door de concurrentie.

Micha-Boy de Waal die gisteren nog wist te winnen moest na een mindere start van buiten de top tien aan zijn wedstrijd beginnen, met sterke rondetijden wist hij halverwege de manche op te klimmen tot de vijfde plaats. Helaas kwam er daarna rook uit zijn machine en moest hij opgeven met mechanische problemen. Freek van der Vlist werd met een vijfde plaats beste Nederlander in de totaalstand voor Sven van der Mierden die zesde werd.