15.9 C
Amsterdam
20 september 2024
Motocrossplanet
Home » Simon Laengenfelder wint tweede manche in Lommel, De Wolf de Grand Prix

Simon Laengenfelder wint tweede manche in Lommel, De Wolf de Grand Prix

Simon Laengenfelder heeft in een bloedheet Lommel de tweede manche in de MX2 klasse gewonnen, tweede in de heat werd Kay de Wolf voor Liam Everts.
Voor het podium was het wel Nederland boven met Kay de Wolf als winnaar, Rick Elzinga op twee en ook Simon Laengenfelder mocht mee naar het podium op plaats drie.

De holeshot in de tweede manche was opnieuw voor Sacha Coenen gevolgd door Rick Elzinga, Karlis Reisulis, Kay de Wolf en Simon Laengenfelder. Nummer twee in de tussenstand van het FIM Wereldkampioenschap MX2 Lucas Coenen kwam in de eerste ronde ten val en moest genoegen nemen met een achtste plaats.
Nadat Kay de Wolf in de vijfde ronde een geslaagde inhaalactie had ingezet op Sacha Coenen kwam hij twee ronden later ten val en moest hij opnieuw in de achtervolging. Met opnieuw de Wolf als leider gebeurde exact hetzelfde maar ditmaal werd de Nederlander terugverwezen naar de vijfde plaats.

Vooraan was het ondertussen Rick Elzinga die de leiding had maar naar enkele ronden voorbij werd gestoken door de latere winnaar Simon Laengenfelder. BIj het vallen van de vlag werd Kay de Wolf twee voor Liam Everts en Rick Elzinga hield met een vierde plaats goed stand waardoor hij als tweede mee mocht naar het podium.

Photocredits Juan Pablo Acevedo