19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Micha-Boy de Waal wint eerste manche EMX Open in Lommel

Micha-Boy de Waal wint eerste manche EMX Open in Lommel

Micha-Boy de Waal heeft de eerste manche van de EMX Open klasse gewonnen tijdens de MXGP van Lommel. Achter de Waal wist Freek van der Vlist tweede te worden voor Meico Vettik die derde werd.

De kopstart werd in deze eerste manche van het weekend gepakt door Freek van der Vlist voor de Belg Aerden, Tropepe, Teresak en de Nederlanders van der Mierden en de Waal. In de openingsfase wist van der Vlist een gaatje te slaan tot Giuseppe Tropepe naar de tweede plaats was doorgestoten en had gat naar de koploper dicht reed. Nadat Tropepe de eerste plaats had overgenomen, wist anderhalf ronde later ook de Waal voorbij te gaan aan van der Vlist.

In de tweede helft van de wedstrijd wist Giuseppe Tropepe een gaatje te slaan naar de concurrentie en leek hiermee de zege veilig te stellen, echter kreeg hij in de laatste ronde af te rekenen met mechanische problemen waarna Micha-Boy de Waal de leiding wist over te nemen en als winnaar werd afgevlagd. Achter de Waal werd Freek van der Vlist tweede voor en Meico Vettik. Sven van der Wierden maakte de top vijf compleet en Jeremy Knuiman eindigde met een zevende plaats ook nog in de top tien.