23.7 C
Amsterdam
7 september 2024
Motocrossplanet
Home » Jago Geerts maakt comeback in MXGP Lommel

Jago Geerts maakt comeback in MXGP Lommel

Op zaterdag 9 maart raakte Jago Geerts zwaar geblesseerd tijdens de kwalificaties van MXGP Argentinië. Hij kwam ten val in de eerste bocht, brak er zijn rechtersleutelbeen en linker elleboog.

De breuk aan het sleutelbeen was nog het minste van zijn zorgen. De elleboog was niet alleen gebroken maar ook de spieren en ligamenten waren afgescheurd.

In het ZOL ziekenhuis van Genk werd Jago na zijn terugkeer uit Argentinië behandeld door een zeer professioneel team van chirurgen.

Prof. Dokter Pieter Caekebeke, is een instituut als het aankomt op complexe elleboog blessures.

Na enkele operaties en een lange lijdensweg van revalidatie kreeg Jago op dinsdag 23 juli groen licht van zijn behandelende art op tijdens het weekend van 27-28 juli terug achter het starthek plaats te nemen in de MXGP, de hoogst haalbare klasse voor een motorcrosser.

Tijdens het weekend van 21-22 juli had Geerts al groen licht gekregen van zijn Belgische Osteopaat Filip Dirx. Deze stond heel de tijd in nauw contact met de fysio in Monaco waar Jago het grootste deel van zijn tijd verblijft.

Nadat er medisch geen bezwaar meer was voor een terugkeer werd er binnen de rangen van Yamaha en het Monster Energy Yamaha MXGP Factory Team druk overlegd hoe de terugkeer het best voor te bereiden.

Op dinsdag 23 juli was het dan ook alle hens aan dek om tijdens een motortraining in het Nederlandse Velthoven de Yamaha Fabrieksmotor optimaal af te stellen (voor-en achtervering).

Deze training/testsessie verliep vlekkeloos en hiermee werden alle lichten op groen gezet voor MXGP of Flanders.

Van op zijn ziekbed in het Argentijnse hospitaal in de stad Villa la Angostura was het doel van Jago om zijn comeback te maken tijdens de MXGP of Flanders. Dat deze wedstrijd doorgaat op slechts 10 minuten van zijn ouderlijk huis maakt het nog meer speciaal.

Uiteraard mist Geerts nog wedstrijdritme. Hij gaat er aan deelnemen zonder hoge verwachtingen. Terug racen op het hoogste niveau is al een overwinning.

Het circuit ‘Heeserbergen’ in Lommel staat bekend als het fysiek zwaarste circuit ter wereld.

Fotocredits – Fullspectrum Media