21.8 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Karl Timmerman geniet van deelname aan EMX2T wedstrijd in Loket

Karl Timmerman geniet van deelname aan EMX2T wedstrijd in Loket

Karl Timmerman van het Hofstede MX Team heeft het afgelopen weekend deelgenomen aan de EMX2T wedstrijd in Loket, Tsjechië. Gedurende het weekend begon het rijden op deze harde, technische baan steeds beter te gaan en dit zorgde voor een mooie ervaring voor Timmerman.

Voor de vrije training was de baan goed nat gesproeid en daardoor was het voor Karl even zoeken naar het juiste ritme. In de tijdtraining was de baan al een stuk droger en ging het rijden ook beter. In het begin zette hij een tijd neer die opdat moment goed was voor een 22ste tijd. Er werden echter steeds snellere tijden neergezet maar Karl lukte het niet om hierin te slagen waardoor hij de sessie afsloot als 33ste.

In de eerste manche kwam Karl niet goed weg bij de start en daarna ging het rijden moeizaam. Hij was te voorzichtig en kon vooral in het begin niet in zijn ritme komen. Vanaf het midden van de wedstrijd begon het beter te gaan em kwam hij iets naar voren totdat hij even ten val kwam. Omdat hij hierbij iets tijd verloor finishte Karl uiteindelijk op een 35ste plaats.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. Voor de wedstrijd kregen de rijders drie verkenningsronden. Het gevoel op de baan was in de verkenningsronden al een stuk beter zodat Karl met vertrouwen aan de wedstrijd begon. Hij pakte een iets betere start en zat gelijk in de groep waar hij in hoort te rijden. Met een goed ritme kon hij langzaam naar voren komen en begon als vijfentwintigste aan de laatste ronde. In een mooi gevecht verloor hij in deze ronde nog een positie en finishte op een zesentwintigste plaats.

Commentaar Karl Timmerman: ”Het was weer geweldig om zo’n wedstrijd mee te kunnen doen op deze super mooie baan!’’

Fotocredits – Henry Dunnewind