19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » 15 WK-punten voor Young Motion powered by Resa!

15 WK-punten voor Young Motion powered by Resa!

Het Nederlandse GP-team Young Motion powered by Resa heeft afgelopen weekend een sterke GP van Loket beleefd. Alle drie de rijders van het team scoorden in beide manches punten.

Met 36 inschrijvingen was het een vol deelnemersveld, maar vanaf de eerste sessie lieten Sampo Rainio en Filip Olsson top 20-snelheid zien, terwijl Arvid Luning wat meer tijd nodig had om zich comfortabel te voelen op de lastige baan in Loket.

In de 1e manche had Filip Olsson een slechte start met een 27e plek na de eerste bocht. Met goede snelheid wist hij zich naar voren te vechten en op een sterke 17e plaats te eindigen. Nadat Luning halverwege de manche door Olsson gepasseerd was, wist hij hem te volgen en mee door te stoten naar plek 18. Sampo Rainio verloor de 19e plek door een val 2 ronden voor het einde, maar wist het laatste WK-punt te scoren op plek 20.

De 2e manche was hetzelfde verhaal. Olsson miste de start, maar vocht zich terug naar wederom plek 17, een paar seconden buiten de top 15. Rainio en Luning reden een eenzame race en finishten op plek 19 en 20. In totaal behaalden de rijders 15 punten, waarmee het de beste GP van het jaar tot nu toe is geweest.

Volgende week wacht het zand van Lommel, waar de rijders de goede vorm hopen door te zetten.