19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Sterke zevende plaats voor Benoit Paturel in MXGP van Loket

Sterke zevende plaats voor Benoit Paturel in MXGP van Loket

Benoit Paturel van het De Baets MX team heeft in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie een zevende plaats weten te behalen. Paturel reed een hele sterke eerste manche waarin hij lang op een vijfde plaats reed en uiteindelijk zevende werd. Ook in de tweede manche begon Paturel sterk en was opnieuw in de top tien te vinden totdat hij twee fouten maakte en genoegen moest nemen met een dertiende plaats.

Paturel had het juiste gevoel al snel gevonden op het technische circuit van Loket. In zowel de tijdtraining als de kwalificatieheat finishte hij als elfde en dit gaf hem een goed gevoel voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche pakte Paturel een hele goede start en reed in de eerste helft van de wedstrijd op vijfde plaats. Toen viel hij terug naar een zesde plaats en finishte uitiendelijk op een knappe zevende plaats.

Ook in de tweede manche pakte Paturel een hele goede start en bracht tot na het midden van de wedstrijd door op een achtste plaats. Echter door twee fouten kort na elkaar, moest Paturel verschillende rijders laten passeren en kwam daardoor moegestreden op een dertiende plaats over de finish.

Met een 7-13 eindigde Paturel op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een zestiende plaats staan maar staat slechts 13 punten achter op de dertiende man in het kampioenschap.

Lotte van Drunen kwam aan de start in de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Ze wist hier beide manches winnend af te sluiten en pakte de eindzege.

Aankomend weekend staat voor het De Baets MX team de thuis Grand Prix in Lommel op het programma.

Daguitslag MXGP Tsjechie:
1 Tim Gajser 45 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Jeffrey Herlings 43 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 33 Pnt
9 Benoit Paturel 21 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media