19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma komt dicht bij punt in EMX2T wedstrijd in Loket

Roan Tolsma komt dicht bij punt in EMX2T wedstrijd in Loket

Roan Tolsma is in de EMX2T wedstrijd in Loket, Tsjechie dicht bij het scoren van punten gekomen. In de eerste manche kwam hij na een redelijke start terug naar een eenentwintigste plaats, wat net niet voldoende was om tot scoren te komen. In de tweede manche kon hij na een super start niet lekker in zijn ritme komen en kwam hij na een valpartij uiteindelijk als vierentwintigste over de finish.

Tolsma begon positief aan het weekend door in de vrije training een 22ste tijd op de klok te zetten. Helaas begon de tijdtraining met een tegenslag want in zijn eerste snelle ronde ging hij er hard af. Daarna lukte het hem niet meer om een goede tijd neer te zetten en kwam hij niet verder dan een vierendertigste tijd.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kwam gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen naar voren. Tolsma finishte uitendelijk op een eenentwintigste plaats maar bleef hiermee net puntloos.

De start van de tweede manche was super en hij kon rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij kon gelijk vanaf het begin niet lekker in zijn ritme komen en dit had een valpartij tot gevolg. Uiteindelijk finishte Tolsma op een vierentwintigste plaats en heeft hiermee opnieuw veel ervaring opgedaan.

Aankomend weekend zal Tolsma deelnemen aan de EMX Open wedstrijd in Lommel. Roan wil alle sponsoren, trainers en gezin bedanken voor alle ondersteuning die hij krijgt.