19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Elzinga en Reisulis zesde en achtste in Grand Prix van Tsjechië

Elzinga en Reisulis zesde en achtste in Grand Prix van Tsjechië

Rick Elzinga en Karlis Alberts Reisulis van Monster Energy Yamaha Factory MX2 zijn in de Grand Prix van Tsjechie zesde en achtste geworden. Beide rijders waren in zowel de eerste als de tweede manche goed voorin te vinden. Elzinga begint zijn vorm weer terug te vinden en Reisulis wist zijn beste resultaat in zijn MX2 carriere te pakken.

Het circuit van Loket lag er perfect geprepareerd bij en omdat er verschillende lijnkeuzes waren, kon er goed ingehaald worden. Hoge temperaturen en verschillende bijklassen zorgden ervoor dat het circuit er gedurende het weekend verraderlijk in kwam te liggen. Elzinga en Reisulis lieten echter in beide manches een sterke indruk achter.

Elzinga begon sterk aan het weekend door in de kwalificatieheat op een sterke vijfde plaats over de finish te komen. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en na een lang gevecht in de top vijf, werd hij uiteindelijk zesde.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal kwam hij pas op een negende plaats uit de eerste ronde. In de eerste helft werkte hij zich op naar een zevende plaats en kreeg zicht op de top vijf. In de slotfase wist hij zijn teammaat Reisulis te passeren en werd zesde. Met deze resultaten eindigde hij ook op een zesde plaats in het dagklassement en blijft op een zevende plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Reisulis blijft zich per wedstrijd verbeteren en deed dit ook in Loket. Hier wist hij achtste te worden. In de kwalificatieheat finishte hij als tiende en ondanks een valpartij met een andere rijder in de eerste manche werd hij toen ook tiende. In de tweede manche pakte Reisulis een hele goede start en reed in de beginfase op een tweede plaats. Daarna viel hij terug naar een derde plaats. Lang vocht hij mee in de top vijf en eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Belgische Lommel.

 

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Ik ben heel blij met de progressie die ik sinds Indonesie heb geboekt. Voor mij was het een goed weekend. In de eerste manche kwam ik op een derde plaats uit de start en wist ik vrij snel de tweede plaats in te nemen. In de beginfase heb ik teveel krachten verspeeld en verloor in de slotfase mijn ritme. Daardoor viel ik terug naar een zesde plaats. In de tweede manche was mijn start een stuk minder maar mijn rijden was veel beter. Ik had een goede snelheid en vond mijn ritme. Ik kon de hele manche blijven pushen. We hebben dit weekend goede vorderingen gemaakt en ik wil het team bedanken voor hun support.’’

 

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’Het was een heel goed weekend voor mij. Alles begint de juiste kant op te gaan. In de eerste manche voelde ik me heel goed totdat ik met een andere rijder ten val kwam. Ondanks dit was ik blij om als tiende over de finish te komen. In de tweede manche pakte ik een hele goede start en reed een tijdje op een tweede plaats, wat goed was. In de slotfase werd ik wat moe maar ik ben blij met de progressie die ik in deze klasse boek. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Lommel.”

 

Photocredits – Fullspectrum Media