19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Kay de Wolf wint in Loket

Kay de Wolf wint in Loket

Kay de Wolf van het Nestaan Husqvarnaa Factory Racing team heeft de Grand Prix van Tsjechië weten te winnen. In de eerste manche kwam de Wolf na een matige start knap terug naar een derde plaats en hiermee hield hij zijn kansen op de eindzege open. In de tweede manche reed hij ijzersterk en wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten, wat hem de Grand Prix zege opleverde.

Na twee overzeese wedstrijden streek het wereldkampioenschap neer in Loket, Tsjechie.
Een wedstrijd die al decennia een vaste waarde is op de kalender, en waar de uitdagende baan vaak zorgt voor spannende wedstrijden. De Wolf begon op zaterdag positief aan de dag en wist in de tijdtraining een tweede tijd neer te zetten. In de kwalificatieheat ging het echter mis want Kay kwam hard ten val en kwam met de schrik vrij. Ondanks dit wist hij er toch nog een zesde plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt.

In de eerste manche kende Kay niet de beste start en moest hij van buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Hij kwam goed in zijn ritme en kwam door het veld naar voren. De rondetijden van Kay waren snel en dit bracht hem terug naar een derde plaats.

In de tweede manche werd het publiek getrakteerd op een prachtige wedstrijd. De Wolf pakte een betere start en reed in de beginfase rond de top vijf. Na o.a. een prachtig duel met Liam Everts wist Kay de aansluiting te krijgen met de leider in de wedstrijd. Na een enkele ronden in het wiel van de Duitser te hebben gezeten wist hij de leiding over te nemen en deze stond hij niet meer af.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Wat er op zaterdag mis ging, weet ik niet precies maar ineens ging het fout. Ik heb me vandaag goed herpakt en ik heb twee sterke manches afgewerkt. Ik kijk er naar uit om in het zand van Lommel opnieuw mee te gaan strijden om de ereplaatsen.”

Naast de overwinning in de tweede manche was de 3-1 in de manches ook genoeg voor de Grand Prix zege. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft de Wolf ruim aan de leiding staan. Volgend weekend staat de Belgische Grand Prix in Lommel op het programma.

Daguitslag Grand Prix van Tsjechie:
1 Kay de Wolf 45 Pnt
2 Simon Laengenfelder 44 Pnt
3 Lucas Coenen 43 Pnt
4 Liam Everts 36 Pnt
5 Mikkel Haarup 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 626 Pnt
2 Lucas Coenen 580 Pnt
3 Simon Laengenfelder 560 Pnt
4 Liam Everts 515 Pnt
5 Andrea Adamo 457 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media