19.9 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings vecht zich naar derde plaats in Loket

Jeffrey Herlings vecht zich naar derde plaats in Loket

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Racing team is tijdens de Grand Prix van Tsjechie in Loket derde geworden. Na een sterke manchezege in de eerste manche kwam hij in de tweede manche twee keer ten val. Herlings vocht zich echter nog helemaal terug naar een vierde plaats en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement.

De dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd onder zeer warme omstandigheden afgewerkt op het circuit van Loket, in het westen van Tsjechië. Na de twee overzeese wedstrijden in Indonesië was de Grand Prix in Loket de eerste in een serie van vijf in Europa. Op de zaterdag begon Herlings overtuigend met de snelste tijd in de tijdtraining, gevolgd door een bekeken derde plaats in de kwalificatieheat.

In de eerste manche op zondag begon Herlings sterk aan de wedstrijd. Hij kwam rond de vijfde plaats uit de start maar wist zich binnen een ronde op te werken naar een tweede plaats. Vervolgens voerde hij de druk op bij Jorge Prado en wist deze na een aantal ronden te passeren. Herlings hield het tempo strak en wist de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

Waar de eerste manche zeer voorspoedig verliep, was dit niet te zeggen over de tweede manche. Gelijk na de start moest hij een gevallen rijder ontwijken. Ondanks dit kwam Herlings opnieuw rond de vijfde plaats uit de eerste bocht maar in het gedrang reed hij achter op een andere rijder en viel. In een hoog tempo begon Herlings plaatsen winst te boeken maar toen een andere rijder voor hem een highsider kreeg, tikte hij Herlings aan waardoor hij opnieuw viel. Vanuit het achterveld begon hij aan een opmars en zette alles op alles om naar voren te komen. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en in de slotfase kreeg hij de derde man in zicht. Hij zette de aanval in maar kwam net iets tekort en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Jammer van de tweede manche maar het waren mijn eigen fouten. Ik wilde net als in de eerste manche te snel toeslaan om een statement te maken maar helaas ging dit mis. Ik ben heel tevreden over mijn snelheid en ik had hier de Grand Prix kunnen winnen. Helaas heb ik nu wel weer een paar punten verloren in de strijd om de titel maar we worden sterker en hopelijk kunnen we in Lommel mee strijden om de zege en de verloren punten goed maken. Wel mooi dat ik vandaag mijn 200ste GP manchezege heb weten te pakken.”

Met een 1-4 in de manches eindigde Herlings op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Herlings op een derde plaats staan. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag MXGP Tsjechie:
1 Tim Gajser 45 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Jeffrey Herlings 43 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 663 Pnt
2 Jorge Prado 627 Pnt
3 Jeffrey Herlings 608 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 471 Pnt
5 Jeremy Seewer 451 Pnt

Fotocredits – Ray Archer