14.9 C
Amsterdam
18 oktober 2024
Motocrossplanet
Home » Ruim 250 deelnemers bij Motorcross Aagtekerke: ‘Blij dat we dit kunnen organiseren’

Ruim 250 deelnemers bij Motorcross Aagtekerke: ‘Blij dat we dit kunnen organiseren’

MC De Pekelinge maakt zich vol vertrouwen op voor de 32e editie van de Motorcross Aagtekerke. Met ruim 250 – inmiddels bijna 260 – crossers aan de start is de animo voor het evenement, dat gehouden wordt op vrijdag 26 juli, wederom groot. “Diverse klassen zaten binnen een mum van tijd vol”, weet voorzitter Freddy Blaas.

De motorcross, onderdeel van de Aagtekerkse week, wordt zoals altijd georganiseerd op de hoek van de Aagtekerkseweg en Pekelingseweg. “We zijn dankbaar dat de grondeigenaren zoals altijd dezelfde weilanden en dezelfde grootte beschikbaar hebben gesteld voor iedereen die er gebruik van wil maken”, zegt Blaas. “Er is dus voldoende ruimte voor ons evenement.”

Dagvullend programma
Wie een kijkje komt nemen, krijgt een dagvullend programma voorgeschoteld. De eerste training begint om 10.30 uur en de dag wordt afgesloten met de Superfinale, die rond 21.00 uur afgelopen is. Daarna kan men als vanouds genieten van de band Anderkovver.

Entree voor het evenement kost volwassenen tien euro en kinderen tot en met 12 jaar vijf euro. Daar krijg je een dag vol motorcross voor terug: de crossers en crossters nemen het verdeeld over tien verschillende klassen tegen elkaar op. Heb je geen motor, maar wel een fiets? Dan is de fietscross, verreden rond 16.50 uur, zeker wat voor jou. Voor de allerkleinsten is er een baantje met kleine, elektrische motortjes om kennis te maken met de cross-sport.

Inzet en samenwerking
Blaas: “Als motorcross hebben wij geen commerciële doelen en zijn we blij te melden dat we door medewerking van eigenaren, omgeving, sponsoren en medewerkers deze motorcross kunnen organiseren. Mede dankzij deze tomeloze inzet en samenwerking kan de Aagtekerkse week gedragen worden voor alle andere evenementen die gebruik maken van hetzelfde perceel. Het is mooi dat iedereen kan genieten van een gezellige week vol evenementen en saamhorigheid.”

Vorig jaar greep een superieure Mark Boot voor de vijfde keer naar de eindoverwinning na een spannende strijd. Of hij dit jaar voor de zesde keer wint? We weten het op vrijdag 26 juli!

Wil jij nog meedoen? In de klassen 50cc, 65cc, 85cc, Dames en Enduro is er nog plek. Inschrijven is mogelijk via de website van MC De Pekelinge.