21.8 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Sven van der Mierden ervaart stijgende lijn tijdens ADAC Masters in Tensfeld

Sven van der Mierden ervaart stijgende lijn tijdens ADAC Masters in Tensfeld

Sven van der Mierden van het Dakcentrale Nederland – Laurense Motors – Kawasaki Racing Team, heeft van zijn deelname aan de ADAC Masters in Tensfeld een positief gevoel overgehouden. Gedurende het weekend kwam hij steeds beter in zijn ritme en kon hierdoor verder aan zijn snelheid werken.

Na de vrije training in de ochtend was het eerste doel om zicht direct te plaatsen voor de wedstrijden. De kwalificatie werd verreden in 2 groepen van 26 rijders, waarvan de zeventien tijdsnelsten zich direct zouden plaatsen. Met een zestiende tijd was rechtstreekse plaatsing voor Sven een feit. Op het einde van de zaterdagmiddag stond de eerste manche op het programma. Na een matige start moest Sven van uit het achterveld naar voor zien te komen. Het ging moeizaam en hij kon zijn draai nog niet vinden op het circuit. Pas op het einde werden de rondentijden weer wat beter, wat hem een 27e plaats opleverde.

Op zondagmiddag stonden nog twee manches op het programma. Door onder andere deelname van een tiental GP-rijders, ‘waaronder Jeffrey Herlings’, was het publiek in groten getale naar Tensfeld afgereisd.

De start van de tweede manche was goed en Sven ging binnen de top-20 de eerste ronde in. Even had hij het lastig om het hoge tempo te volgen en dat kostte heb diverse plaatsen. Al snel kon hij met stabiele rondetijden weer opschuiven om toch nog als 23e over de finish komen.

Ook in de derde manche kwam Sven goed weg vanaf de start, maar bij het uitkomen van de eerste ronde beging hij een kleine stuurfout waardoor hij vele posities verloor. Hij herpakte zich snel en vond de aansluiting bij een groepje die net buiten de eerste twintig reden. Twee ronden voor het einde moest Sven door mechanische pech de strijd noodgedwongen staken. Hierdoor kwam hij als 29e in de uitslag te staan. Commentaar Sven: “Dit soort wedstrijden heb ik nodig en ik voel dat ik weer een stap gemaakt heb”.

Volgende wedstrijd: Finale Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zaterdag 20 Juli.