21.8 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Kwalificatie voor Brent van de Walle in het WK 125cc in Heerde

Kwalificatie voor Brent van de Walle in het WK 125cc in Heerde

Brent van de Walle van het De Baets MX team heeft zich het afgelopen weekend weten te kwalificeren voor het wereldkampioenschap 125cc in Heerde. In de manches wist hij vierendertigste en zesendertigste te worden.

In de vrije training was het circuit nog snel maar dit zou later op de dag vanwege regenval flink veranderen. In de tijdtraining zette Brent verschillende keren aan en kwam uiteindelijk uit op een achttiende tijd. Dit was voldoende om voor kwalificatie voor de beide manches op zondag.

In de eerste manche kwam Brent slecht uit de start. Het niveau lag hoog maar Brent werkte een positieve wedstrijd af en wist vierendertigste te worden.

De tweede manche begon met een tegenslag want Brent raakte betrokken bij een valpartij bij de start. Omdat een motor van een andere rijder bovenop die van hem lag, duurde het lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Gedurende de wedstrijd reed hij terug naar het groepje voor hem maar helaas kwam hij toen ten val en finishte als zesendertigste.

Met deze resultaten eindigde Brent op een veertigste plaats in het dagklassement. In de komende weken zal Brent hard door trainen om het seizoen op een goede manier af te kunnen sluiten.