21.8 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen vierde in het WK 125 Heerde

Gyan Doensen vierde in het WK 125 Heerde

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in het wereldkampioenschap 125 in Heerde vierde geworden. Een mindere start in de eerste manche en geen fijn ritme zorgden ervoor dat hij in deze manche niet verder kwam dan een vijfde plaats. In de tweede manche kwam hij sterk terug en reed een aantal ronden op een tweede plaats, om uiteindelijk derde te worden. Met deze resultaten werd hij vierde in het dagklassement.

De omstandigheden waren zwaar op zaterdag. Het had op vrijdag heel veel geregend maar door het geweldige werk van de club kon er toch gereden worden. Gyan had in de tijdtraining lange tijd de snelste tijd in handen maar in de slotfase kwam er nog net iemand overheen waardoor hij de sessie afsloot als tweede in zijn groep.

Op zondag waren de omstandigheden veel beter. Gyan keek uit naar de eerste manche en bereidde zich rustig voor. Echter tijdens de start van de eerste manche kwam hij niet heel goed weg en moest van buiten de top vijf terug zien te komen. De baan was snel en daardoor was het moeilijk om in te halen. Gyan streed de hele wedstrijd rond de vijfde plaats en moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde positie.

In de tweede manche was zijn start beter en was het ritme op de baan beter. In de eerste helft van de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede positie. De kopman had op dat moment al een groot gat weten te slaan. Doensen moest de tweede plaats gedurende de wedstrijd afstaan maar wist wel de vierde man op afstand te houden. De wedstrijd werd afgesloten op een derde plaats en hiermee eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Samen met TeamNL heeft Gyan wel het landenklassement weten te winnen. De volgende wedstrijd van Gyan is de EMX125 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla in het weekend 10 en 11 augustus.

 

Daguitslag WK 125 Heerde:

1 Noel Zanocz 47 Pnt

2 Simone Mancini 45 Pnt

3 Francisco Garcia 40 Pnt

4 Gyan Doensen 36 Pnt

5 Kasimir Hindersson 33 Pnt

 

Fotocredits – MXGP