21.8 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Dani Heitink zevende in WK 125 in Heerde

Dani Heitink zevende in WK 125 in Heerde

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is in het wereldkampioenschap 125cc in Heerde zevende geworden. Heitink raakte in de eerste manche betrokken bij een valpartij in de start maar kwam van achter uit het veld terug naar een twaalfde plaats. In de tweede manche streed hij in het tweede deel van de wedstrijd met de vierde man en finishte als vijfde.

Op vrijdag regende het veel in Heerde maar de club heeft met en macht gewerkt zodat er op zaterdag op een goede baan begonnen kon worden aan de kwalificaties. Ook op zaterdag regende het van tijd tot tijd waardoor de omstandigheden zwaar waren. Heitink had in de vrije training nog niet helemaal het juiste gevoel op de baan. Voor de tijdtraining werden er een paar dingen aangepast en toen werd het gevoel beter. Hij slaagde erin om een goede ronde neer te zetten en kwalificeerde zich op een derde tijd in zijn groep.

Door het werk van de club en de goede weersomstandigheden lag de baan er op zondag perfect bij. Vele fans, kennissen en sponsoren stonden langs het circuit voor de start van de eerste manche. Dit deed Dani goed en hij wilde graag iets moois laten zien. De eerste manche begon met een tegenslag want na de start was er een valpartij waarbij Heitink tot stilstand kwam. Van achter uit het veld moest hij terug naar voren zien te komen. Dit deed hij goed want met snelle rondetijden wist hij er nog een twaalfde plaats uit te halen.

Gezien het rijden was het duidelijk dat er in de tweede manche meer in moest kunnen zitten. Ditmaal pakte hij een goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In het begin had hij even nodig om in het ritme te komen en viel terug naar een negende plaats maar daarna begon hij de verloren plaatsen goed te maken en werkte zich terug op naar een vijfde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de vierde man maar deze kon hij ondanks verschillende aanvallen niet meer passeren en finishte als vijfde.

Met een 12-5 in de manches werd Dani zevende in het dagklassement. De volgende wedstrijd van Dani is de EMX125 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla in het weekend van 10 en 11 augustus!

 

Daguitslag WK 125 Heerde:

1 Noel Zanocz 47 Pnt

2 Simone Mancini 45 Pnt

3 Francisco Garcia 40 Pnt

4 Gyan Doensen 36 Pnt

5 Kasimir Hindersson 33 Pnt

7 Dani Heitink 25 Pnt

 

Fotocredits – Eric Laurijssen