21.8 C
Amsterdam
8 september 2024
Motocrossplanet
Home » Training Bilstain België, ISDE NL-TEAM DXCS

Training Bilstain België, ISDE NL-TEAM DXCS

Op zaterdag 13 juli 2024 werd door de Stichting Cross Country DXCS een trainingsdag georganiseerd in het enduro domein in Bilstain, België. Deze dag was bedoeld voor de rijders die van 14 tm 19 oktober gaan deelnemen aan de Internationale Enduro Zesdaagse in het plaatsje Sileda in Noord Spanje. Het terrein in Bilstain vertoont grote overeenkomsten met het gebied in Spanje en is dus ideaal om te trainen en alvast te wennen aan de “Spaanse” omstandigheden.
De grote groep ISDE rijders werd verdeeld in 3 groepen en gekoppeld aan een trainer die elk in een aparte sector in het gebied hun trainingsprogramma uitvoerden. Gedurende de dag rouleerden de 3 groepen om het maximale eruit te halen.

PRAKTIJKTRAINING
Om deze training meerwaarde te geven waren Enduro trainer Daan Bruijsten en Trial specialist Marcel Brunsveld aanwezig.
Marcel en Daan vertrokken elk met hun eigen groep en brachten hun kennis en ervaring over.
Makkelijk was het niet, aangezien er in de nacht ervoor erg veel regen gevallen was. Moeilijke en erg gladde omstandigheden.
Toch zat ook hier een belangrijk leermoment in, namelijk straks in Spanje kan het ook nat en glad kan zijn!
Gedurende de dag droogde het op en werd het ideaal om te trainen.

TECHNIEK
Ook de praktische uitvoering van techniek werd niet vergeten. Hoofd Techniek tijdens de ISDE, Henri Rikhof, had een mooi en erg leerzaam programma samengesteld waarin o.a. het snelle en vooral praktische banden wisselen als belangrijkste item uitvoering werd behandeld. Snelheid met banden wisselen is straks in Spanje tijdens de ISDE cruciaal. Door Henry werden de nodige praktijktips gedeeld die door alle rijders als zeer waardevol werden ervaren. Alle deelnemers, ervaren en minder ervaren, namen aandachtig kennis van de inhoud.
Elke rijder moest diverse malen de wielen uit z’n eigen motor halen en vervolgens de banden wisselen. Een groot aantal rijders had daar in het begin moeite mee, maar door de tips van Henri verliep het allemaal voorspoedig.
Ook na een aantal uren training in het veld moesten de banden gewisseld worden. De omstandigheden waren compleet anders, motor onder de modder en de rijders de vermoeid waren. ISDE deelnemer Ruben Ellens had 2.52 minuten nodig voor zijn achterband…dat terzijde…

TEAMBUILDING
Een ander erg belangrijk punt deze dag was het onderwerp Teambuilding. Straks in Spanje is het ISDE NL-TEAM DXCS het visitekaartje van Nederland en zal zich ook zo gedragen. Om hieraan te kunnen voldoen is het nodig elkaar goed te kennen.
Tijdens de trainingsdag in Bilstain was o.a. een lange gezamenlijke lunch gepland verzorgd door de DXCS organisatie.
Onder de tenten van ISDE partner TWIN AIR werd samen gegeten, gedronken en gelachen. Onder elkaar werden ook verbeterpunten aan elkaar gegeven. Rijders gaven aan dat ze met deelnemers uitvoerig hadden gesproken die ze voorheen niet eens goed kenden. Er werd krediet voor elkaar opgebouwd en dat hebben we straks in Spanje hard nodig. De groep deelnemers gaat steeds meer een TEAM worden!!

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke evaluatie. Alle deelnemers en organisatie vol lof en positief over deze dag.
Er werd gevraagd of er meer van deze dagen mogelijk waren voordat we naar Spanje vertrekken…
En dat willen we als ISDE NL-TEAM DXCS horen!!!