14.8 C
Amsterdam
4 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Delvintor Alfarizi scoort top vijftien plaats in Grand Prix in Lombok

Delvintor Alfarizi scoort top vijftien plaats in Grand Prix in Lombok

Delvintor Alfarizi van JM Racing Honda heeft in zijn thuis Grand Prix in Lombok een top vijftien plaats weten te behalen. Alfarizi wist deze positie in de tweede manche te behalen toen hij vijftiende werd. In de eerste manche kwam hij met een probleem met zijn achterrem op een negentiende plaats over de finish.

Tijdens de vorige Grand Prix in Maggiora had Alfarizi een breuk in zijn vinger opgelopen en hierdoor had hij in de aanloop op de wedstrijd niet met de motor kunnen trainen. Hierdoor was het even afwachten hoe het zou gaan.

Vanaf de vrije training voelde Alfarizi zich goed op de motor. Dit zorgde voor vertrouwen voor in de kwalificatieheat. Alfarizi begon positief maar na 12 minuten kreeg hij te kampen met een probleem met zijn achterrem en kon hierdoor niet meer doen dan het tempo te laten zakken. Alfarizi reed de wedstrijd uit op een achttiende plaats en keek met vertrouwen uit naar de zondag.

Ook in de eerste manche op zondag kreeg Alfarizi af te rekenen met hetzelfde probleem met zijn achterrem. Opnieuw probeerde hij het tempo zo hoog mogelijk te houden en de wedstrijd uit te rijden. Dit leverde hem uiteindelijk een negentiende plaats op, waarmee hij twee punten pakte.

In de tweede manche bleef hij verschoond van problemen met zijn achterrem. Alfarizi pakte een redelijk goede start en wist gelijk tijdens de eerste ronde een paar plaatsen winst te boeken. Hij werkte vervolgens een constante wedstrijd af en wist op een vijftiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Alfarizi op een zeventiende plaats en staat nu op een vijfendertigste plaats in de tussenstand. Aankomend weekend wordt er opnieuw op deze locatie gereden en zal de baan in tegengestelde richting worden gereden.

 

Daguitslag Grand Prix MX2 Lombok:

1 Kay de Wolf 50 Pnt

2 Andrea Adamo 42 Pnt

3 Lucas Coenen 36 Pnt

4 Mikkel Haarup 36 Pnt

5 Sacha Coenen 34 Pnt

17 Delvintor Alfarizi 8 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 532 Pnt

2 Lucas Coenen 467 Pnt

3 Simon Laengenfelder 463 Pnt

4 Liam Everts 432 Pnt

5 Andrea Adamo 417 Pnt

35 Delvintor Alfarizi 8 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media